Potpuno rasulo u PSG-u: Luis Enrique donosi nezapamćenu odluku

Španac odlazi nakon mjesec dana

Potpuno rasulo u PSG-u: Luis Enrique donosi nezapamćenu odluku

M. Šljivak

Francuski prvak PSG nalazi se u potpunom rasulu. Nakon što je klub otpisao Kyliana Mbappea iz planova za novu sezonu, mediji u Francuskoj tvrde da bi iz Pariza nakon samo mjesec dana mogao otići trener Luis Enrique koji je nezadovoljan dešavanjima u klubu.

Luis Enrique bi nakon samo mjesec dana mogao napustiti klupu PSG-a. Francuski mediji tvrde da 53-godišnji stručnjak ozbiljno razmišlja o odlasku zbog potpunog rasula koje vlada u klubu.

Francuski šampion je nedavno otpisao prvu zvijezdu tima Kyliana Mbappea. On je zbog odbijanja da potpiše novi ugovor izbačen iz tima i Luisu Enriqueu je naređeno da na njegove usluge ne računa u narednoj sezoni.

Klub iz Pariza veoma je blizu raskida saradnje i sa sportskim direktorom Luisom Camposom. Njegova veza s Mbappeom je problem za klub i izvjesno je da će i on biti otjeran.

U pariškom timu neće biti ni desne ruke Luisa Enriquea Rafela Pola. On je prinuđen zbog privatnih problema napustiti klub i to je kap koja bi mogla preliti čašu.

Oglasi

Zbog svega i Luis Enrique više ne vidi nikakav smisao posla u Parizu. Vrlo je moguće da će otići, možda čak i prije samog početka Ligue 1 ili na njenom samom startu.

Ono što je posve jasno je to da je PSG u potpunom rasulu. Sve je krenulo od svađe rukovodstva kluba s Kylianom Mbappeom i definitivno je veoma teško raditi u takvim uslovima treneru kao što je Luis Enrique.

Definitivno bi njegov udarac bio veliki udarac za francuskog prvaka jer se ne dešava često da jedan vrhunski trener ode s klupe velikana nakon samo mjesec dana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, prije dolaska u PSG Luis Enrique je radio četiri godine kao selektor fudbalske reprezentacije Španije.

Pored Crvene furije vodio je s dosta uspjeha Barcelonu, a radio je još u Celti i Romi.

Top Komentari

Joe17
Definitvno bi bio njegov udarac veliki udarac za PSG hhahahahahahahahaha
0 0
Hashim_Kuchuk_Hoki
Upravo vas Fabrizio Romano demantovao, ustvari, bolje rečeno popišao vam.se na izvor za ovaj članak. Luis Enrique i PSG demantovali bilo kakav razlaz.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi