Luis Enrique više nije selektor Španije!

Dobio otkaz

Luis Enrique više nije selektor Španije! · Zvanično

E. Oštraković

Luis Enrique više nije selektor španske reprezentacije, a sve je prije nekoliko trenutaka potvrdio Fudbalski savez Španije.

Enrique je tako dobio otkaz na mjestu selektora Španije i to nakon jako lošeg rezultata koje je napravio na Svjetskom prvenstvu koje se igra u Kataru.

Španski savez je održao sastanak sa Luisom Enriqueom kako bi ga obavijestio da je razriješen dužnosti selektora reprezentacije.

Oni su mu se naravno zahvalili na svemu što je uradio kako bi njihova reprezentacija napredovala u proteklim godinama.

Novi projekat će tako započeti uskoro i to sa novim selektorom, a vijest su Enriqueu prenijeli predsjednik Luis Rubiales i sportski direktor Jose Francisco Molina.

Oglasi

Od dolaska na klupu reprezentacije Španije 2018. godine, Enrique je uradio mnogo toga kako bi španski nogomet napredovao.

Kvalifikovao se na dvije završnice UEFA Liga nacija, a doveo je reprezentaciju Španije i do polufinala Evropskog prvenstva 2020. godine.

Svoj prepoznatljivi stil igre nametnuo je i u reprezentaciji, a uveo je i neke mlade nogometaše kojima je dao šansu da igraju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na kraju su mu poželjeli sreću u budućnosti, a ostaje da vidimo koji će novi izazov biti u karijeri Luisa Enriquea.

Jasno je tako da je Enriquea najviše koštalo kalkulisanje u grupnoj fazi i na kraju poraz i eliminacija sa Mundijala od Maroka.

Top Komentari

Mostarac94
Dosta je bilo promocije barcinih kvazi talenata
12 2
Eno30
Ćim je napravio spisak za Svjetsko trebo je dobiti odkaz. Glumac ufurani zamislio lik da je dobar trener
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi