Misteriozna objava Luisa Enriquea, ali čini se da znači samo jedno...

Španac odlazi nakon samo 30 dana?

Misteriozna objava Luisa Enriquea, ali čini se da znači samo jedno...

E. Škorić

Brojni inostrani mediji objavili su jučer da je Luis Enirque odlučio da napusti PSG iako je ovog ljeta došao u Pariz.

Luis Enrique je, navodno, razočaran svim dešavanjima oko Kyliana Mbappea (24) i zbog mogućeg odlaska sportskog direktora Luisa Camposa. Sve to uveliko remeti planove Enriquea tokom priprema za sezonu i Špancu se uopšte ne sviđa takva situacija u Parizu. Sada je već na rubu živaca i ubrzo bi mogao podići sidro.

Nije poznato da li je zaista odlučio već sada napustiti PSG bez ijedne zvanične utakmice na klupi tog tima, ali je ostavio objavu na Instagramu koju je teško protumačiti, mada bi mogla značiti upravo to da je spreman da ide.

"Svi za jednog, jedan za sve", napisao je Enrique na fotografiju na kojoj se nalazi u razgovoru sa trojicom svojih pomoćnika iz PSG-a.

Moguće je da Enrique misli na najavljeni odlazak svog pomoćnika Rafela Pola (36). Prema Marci, Enriqueov pomoćni trener navodno ima osobni problem i stoga možda neće nastaviti bez obzira na ugovor do 2025. godine, do kada ima ugovor i sam Enrique.

Oglasi

Osim Pola, pred odlaskom je i PSG-ov strateški savjetnik Luís Campos. Portugalac je došao tek prošlog ljeta, a sada je na izlaznim vratima zbog dešavanja oko Mbappea.

Camposov zadatak je bio da zadrži francuskog reprezentativca, a on to očito ne uspijeva, budući da Mbappe odbija da produži ugovor i želi da ode u Real Madrid na kraju sezone kao slobodan igrač.

Osim glasina o Polu i Camposu, Enriquea navodno nerviraju prepirke oko Mbappea. Iako je tek 5. jula predstavljen kao novi trener, samo mjesec dana bivši selektor Španije uveliko razmišlja da ode, mada je potpisao bogat ugovor sa Parižanima.

Mnoge stvari u bogatoj ekipi kojom upravlja Katar ovog ljeta ne funkcionišu i mnogo je nezadovoljnih lica, pa je pitanje kako će se sve to završiti i na šta će ova ekipa da liči tokom sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe je najveći problem, o tome se najviše i govori, ali odlazak Enriquea nakon samo mjesec dana mogao bi napraviti ogromne probleme. 

PSG sezonu otvara domaćom utakmicom protiv Lorienta narednog vikenda, a do tada bi moglo mnogo toga i dobrog i lošeg da se izdešava na Parku prinčeva gdje odavno nije sve tako bistro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi