Za Messija ljubavi više nema, a zvijezda poručuje: "Morate ga izviždati"

A nekad su ga voljeli

Za Messija ljubavi više nema, a zvijezda poručuje: "Morate ga izviždati"

E. Škorić

Lionel Messi je napustio Pariz kako bi karijeru nastavio u Inter Miamiju, a u ovaj grad bi se ove godine mogao vratiti, doduše tek privremeno kao igrač argentinske reprezentacije.

Ove godine održavaju se Olimpijske igre u Parizu (od 26. jula do 11. avgusta), a Argentinci žele Messija u timu. U muškoj konkurenciji smiju nastupiti samo igrači rođeni 1. januara 2001. godine ili kasnije, ali svaki selektor ima pravo da uvrsti u tim i tri starija igrača.

Ako žele još jedno zlato, Argentinci će povesti Messija u Pariz, ali pitanje je hoće li 39-godišnjak biti dio tog sastava. No, ukoliko se to dogodi i vrati se u Pariz, mogao bi imati hladan prijem.

Bivši igrač PSG-a Jerome Rothen, koji je dres Parižana nosio od 2004. do 2010. godine, kazao je kako bi svi trebali izviždati Argentinca.

"Ne trebamo zaboraviti ono što nam on nije dao. Kao Francuz i Parižanin vidjeti ga kako maršira s Argentinom? Ljudi, ako postoji način da se porekne činjenica da nas je Messi zajebavao dvije godine, izviždite ga. Rekao je da je bila katastrofa živjeti u Parizu i da nije dobio prijem koji je mislio da zaslužuje. Gluposti.”Bio je iznad Eiffelovog tornja, kao Neymar. Svaki mu je Francuz odao poštovanje kad je stigao. Očekujete nešto zauzvrat, a ništa ne daješ", poručio je Rothen.

Oglasi

On je također kazao da je Messi u Parizu "imao slobodne dane" i da nikada u potpunosti nije opravdao očekivanja i nije dao ono što su svi očekivali da će dati.

Messi je u PSG-u igrao od 2021. do 2023. godine, ali su ga na kraju izviždali vlastiti navijači. Odlučio je da napusti klub i da potpiše za Inter Miami, čiji je sada član.

"Ovo nije ono što sam želio. Čak i ako mi nije bilo dobro u PSG-u, postao sam svjetski prvak. Bio sam jedini u timu koji je osvojio Svjetsko prvenstvo i nisam dobio nikakvo priznanje od kluba", nedavno se požalio Argentinac.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bit će zanimljivo vidjeti kako će Parižani dočekati Messija, ali za sada je zaista teško reći hoće li nastupati za Argentinu. Selektor U20 i bivši Messijev s aigrač Javier Mascherano (39) nedavno je rekao da su Messiju otvorena vrata i da će igrati ako on to poželi. Njih su dvojica igrali zajedno u Barceloni osam godina.

S obzirom da se Copa America održava od 20. juna do 14. jula 2024. godine, teško je očekivati da samo nekoliko dana kasnije Messi zaigra na još jednom velikom turniru za Argentinu, ali sada je već jasno da bi mu doček bio paklen u gradu ljubavi gdje za njega nema više ljubavi.

Top Komentari

Madridista
Smradina vazda bio i ostao. Da nije poznat po podršci *****ima nigdje ga ne bi bilo...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi