Luis Enrique se na predstavljanju obrušio na Morena: Ne želim u timu nikog kao što je on...
(Foto: EPA)

Španski selektor iskreno

Luis Enrique se na predstavljanju obrušio na Morena: Ne želim u timu nikog kao što je on...

M. Šljivak

Luis Enrique danas je predstavljen kao novi-stari selektor fudbalske reprezentacije Španije.

Ovaj stručnjak se nakon nekoliko mjeseci odlučio vratiti na klupu Crvene furije sa koje je otišao zbog teške bolesti njegove kćerke.

Po povratku na klupu Luis Enrique je odlučio da nekadašnjem pomoćniku Robertu Morenu, koji je vodio selekciju u njegovom odsustvu, pokaže izlazna vrata.

Otkrio je danas zašto je to uradio. Smatra da mu Moreno nije bio lojalan.

"Odluka da ne bude u stručnom štabu je samo moja. Nije bio lojalan. Jasno mi je rekao da će biti selektor na Euru, a da će se nakon toga vratiti da mi bude pomoćnik. Ne želim nikog kao što je on u ekipi. Nije dobro biti preambiciozan", rekao je Enrique.

Umjesto morena prvi pomoćnik će biti Jesus Casas, dok je u stručnom štabu još Aitor Unuze.

Priznao je Enrique i kako je imao ponuda od klubova iz inostranstva, ali da je odlučio da ih odbije i da se vrati na selektorsku poziciju.

Top Komentari

amadeus21
Totalno neposteno...ali vratit ce mu se, karma is a bitch
8 2
Mase007
Papcino jednaa, koristis nekog dok ti treba a onda ga sutnes. Majmunee glupi
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi