Žrijeb za Euro nije ni održan, a već se mnogo toga zna

Ko će s kim u grupe?

Žrijeb za Euro nije ni održan, a već se mnogo toga zna

M. Šljivak

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine završene su jučer.

Dvadeset učesnika Eura koji se igra širom Starog kontinenta je poznato, a preko play offa Lige nacija saznat će se još četiri učesnika završnog turnira.

Žrijeb grupa zakazan je 30. novembar. Interesantno je da se već zna u kojim grupama će određene selekcije biti, a svakako da je poprilično neobična situacija da se tri od četiri selekcije u jednoj grupi već znaju.

To je grupa B u kojoj će se naći Belgija, Rusija, Danska, te selekcije Finske ili Velsa, što će biti određeno žrijebom.

Interesantno je svakako da će selekcija Bosne i Hercegovine, ako prođe doigravanje u Ligi nacija i ostvari plasman na EP, biti smještEna u grupi sa selekcijom Španije.

Španija, te Holandija, Italija, Engleska i Njemačke će tri utakmice na Euru igrati na domaćem terenu.

Žrijeb grupa će dakle biti održan 30. novembra, a za sada one ovako izgledaju:


Podsjetimo, poznata je većina parova za Ligu nacija. U Ligi B će BiH igrati provi Sjeverne Irske, a Slovačka protiv Irske, dok će u Ligi D Gruzija ugostiti Bjelorusiju, a Sjeverna Makedonija selekciju Kosova.

Preostalo je još da se žrijebom 22. novembra odrede protivnici za Bugarsku, Izrael, Rumuniju i Mađarsku, selekcije koje će igrati u play offu Lige A i Lige C.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi