Marca otkrila zašto Moreno neće više biti pomoćnik Luisa Enriquea

Nisu na istim talasnim dužinama

Marca otkrila zašto Moreno neće više biti pomoćnik Luisa Enriquea

E. Čaušević

Fudbalski savez Španije prije nekoliko dana iznenadio je javnost odlukom da uruči otkaz Robertu Morenu, a na selektorsko mjesto su vratili Luisa Enriquea.

Moreno je prije nekoliko mjeseci preuzeo selektorsku klupu nakon što je Enrique odstupio zbog privatnih problema. Nakon što su se Španci plasirali na EP mnogi su bili iznenađeni odlukom da je Moreno dobio otkaz.

FS Španije odlučio je da Moreno neće voditi Crvenu furiju na Evropskom prvenstvu, te da će selektor ponovo biti Luis Enrique. Nakon smrti kćerke Enrique je odlučio da se vrati trenerskom poslu, te je pokazao želju da ponovo bude selektor Španije.

Čelnici FS Španije su mu izašli u susret i ispunili želju, ali su okrenuli leđa Morenu koji je odveo ovaj tim na EP. Da stvar bude gore Moreno više neće biti ni pomoćnih Enriqueu, te je trenutno bez ikakvog angažmana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Međutim, ugledna Marca objavila je da su Enrique i Moreno i dalje u dobrim odnosima, te da su donijeli odluku da neće više sarađivati jer baš nisu saglasni oko većine stvari kada je u pitanju fudbalska filozofija, te izbor igrača za reprezentaciju.

Enrique i Moreno su nakon razgovora odlučili da je najbolje da ne sarađivaju više zajedno.

Top Komentari

zmijuga.loma
Dajte nam Morena, dajte bilo koga da se rijesimo Zutog
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi