Luis Enrique se oglasio povodom neodlaska igrača u Cirih

Nisu prisustovali FIFA-inoj ceremoniji

Luis Enrique se oglasio povodom neodlaska igrača u Cirih

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone i dalje se nalaze u centru pažnje zbog toga što su bojkotovali FIFA-inu ceremoniju dodjele nagrade za najboljeg igrača svijeta.

Četvorica igrača katalonske ekipe zauzela su mjesto u najboljem timu u 2016. godini, ali su odlučili da se neće pojaviti na ceremoniji u Cirihu. Kao razlog naveli su pripremanje za meč revanša osmine finala koji večeras igraju protiv Athletic Bilbaa.

Ovaj potez igrača Barcelone naišao je na velike osude, te su mnogi izjavili da njihov razlog nije istinit. Nakon svega oglasio se i Luis Enrique koji je dao i svoje mišljenje o novonastaloj situaciji.

"Ideja da se ne ide bila je zajednička od strane igrača i ja kao trener mogu samo da ih podržim u odluci. Fudbal nam je sada mnogo važniji od nekih ceremonija. Igrači su odlučili da ne idu u Cirih i imaju moju potpunu podršku što se toga tiče", rekao je Enrique.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španske mediji zanimalo je da li je trener Barcelone gledao FIFA-inu ceremoniju, a on je samo kratko odgovori da nije odavno gledao TV, te da nije uspio da vidi taj spektakl u Cirihu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi