Luis Enrique se vraća u velikom stilu

Preuzima PSG

Luis Enrique se vraća u velikom stilu

M. Šljivak

Nekadašnji trener Barcelone Luis Enrique mogao bi se vratiti trenerskom poslu.

Sjajni 47-godišnji stručnjak koji je na klupi katalonskog velikana boravio od 2014. do 2017. godine, odlučio je da se odmori od posla i napustio je tim s Nou Campa prije nekoliko mjeseci.

Ipak, sve se češće priča o njegovom povratku na klupu, a mnogo je timova koji bi ga rado vidjeli na klupi. Među njima je i francuski PSG, koji nema namjeru nastaviti saradnju sa Unaijem Emeryjem.

Izvjesno je da će Emery na kraju sezone napustiti klupu tima sa Parka prinčeva. Rukovodstvo PSG-a umjesto njega želi Enriquea i spremili su mu bogatu ponudu kako bi bili sigurni da će preuzeti trenersku poziciju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U slučaju da prihvati ponudu, Luis Enrique bi imao vrhunsku ekipu u svojim rukama, koju predvodi čovjek sa kojim je već sarađivao u Barceloni, fantastični Brazilac Neymar.

U trenerskoj karijeri on je pored Barcelone vodio još Celtu i Romu. Ipak, uspjehe je ostvarivao samo sa Kataloncima, a osvojio je dva naslova prvaka Španije, tri Kupa kralja, Superkup Evrope i Španije, Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi