Neobične metode Španaca pred Svjetsko prvenstvo: Ono što radi Luis Enrique dosad nije viđeno
Reprezentacija Španije smatra se petim favoritom Svjetskog prvenstva u Kataru, a kvota za osvajanje trofeja je 9

Otkrio je šta igrači rade

Neobične metode Španaca pred Svjetsko prvenstvo: Ono što radi Luis Enrique dosad nije viđeno

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Španije danas je u prijateljskoj utakmici savladala Jordan s 3:1 i tako je pobjedom najavila dolazak na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Reprezentacija Španije bez većih problema je savladala Jordan s 3:1. Golove za Crvenu furiju postigli su Ansu Fati, Gavi i Nico Williams, dok je za domaću selekciju gol postigao Al Daradreh.

Interesantnu izjavu nakon meča imao je selektor reprezentacije Španije Luis Enrique. On tvrdi da po prvi put u karijeri nije odabrao početni sastav tima i da su to igrači sami učinili.

"Bilo nam je zadovoljstvo igrati u Jordanu. Osjećao sam toplinu koju su nam domaćini priredili", rekao je Luis Enrique i nastavlja:

"Momci su igrali dobro i s puno želje. Uspio sam testirati igrače, a moram reći da je ovo prvi put u karijeri da ja nisam odabrao prvih 11".

Oglasi

"Oni su sami odabrali na osnovu svog mišljenja koliko će ko igrati na meču protiv Kostarike. Ja sam tu samo malo koordinisao tako da svi mogu dobiti određene minute", istakao je španski selektor.

Luis Enrique smatra da njegova selekcija ima dovoljan kvalitet da osvoji titulu prvaka svijeta.

"Vidio sam dosta želje i strasti u njima. Naš cilj i namjera je da odigramo sedam utakmica na Svjetskom prvenstvu", rekao je Luis Enrique.

Crvena furija je po kladionicama peti favorit za osvajanje Mundijala. Ispred njih su Brazil, Francuska, Argentina i Engleska.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Španija je u Kataru smještena u grupu E sa selekcijama Kostarike, Njemačke i Japana te su naravno uz Nijemce veliki favorit za prolaz dalje.

Mundijal Crvena furija otvara duelom protiv Kostarike 23. novembra, a zatim im slijede dueli s Njemačkom (27. novembar) i Japanom (1. decembar).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi