Loš, zao, najgori: Velika laž Luisa Enriquea ostavila De Geu u nevjerici i niko ništa nije učinio
Luis Enrique je samovoljno saopštio Fudbalskom savezu Španije kako je David de Gea odlučio okončati reprezentativnu karijeru (Foto: EPA)

Otpisan iz reprezentacije

Loš, zao, najgori: Velika laž Luisa Enriquea ostavila De Geu u nevjerici i niko ništa nije učinio

Midhat Šljivak

Golman Manchester Uniteda David de Gea (32) nije dobio poziv španskog selektora Luisa Enriquea za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a iskusni čuvar mreže Crvenih đavola nije bio ni u razmatranju za nastup na Mundijalu.

David de Gea godinama je bio broj jedan španske selekcije. Skupio je 45 nastupa, posljednji put je nastupio u oktobru 2020. godine protiv Ukrajine, a zatim ga je selektor poslao na klupu i šansu je dobio Unai Simon.

Prošle godine De Gea je dobio pozive za utakmice protiv Grčke i Švedske. Ove utakmice je odgledao s klupe, a potom ga Luis Enrique više nije ni zvao.

Sjajni španski golman nije znao o čemu se radi, razgovarao je sa selektorom, a ovaj mu je poručio da na njega više ne računa i nije mu dao nikakvo objašnjenje zašto je to tako.

Ipak, nekoliko dana kasnije uslijedio je ogroman šok za De Geu. Dobio je poruku od prvog čovjeka Fudbalskog saveza Španije u kojoj je pisalo.

"David. Čujem da si donio odluku da završavaš reprezentativnu karijeru. Hvala ti na svemu što si učinio za nacionalni tim".

Oglasi

De Gea je ostao u čudu. U daljoj konverzaciji s Rubialesom saopštio mu je da on nije donio nikakvu odluku i da ga je Luis Enrique jednostavo prekrižio bez ikakvog ponuđenog razloga.

Rubiales međutim ništa nije napravio da bi se De Gea eventualno vratio u nacionalni tim. Nije želio miješati se u posao selektoru koji je otpisao De Geu.

Tako se golman Manchester Uniteda nije našao ni na širem popisu za Katar, a na Mundijal putuju Unai Simon, Robert Sanchez i David Raya.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Španija je u Kataru smještena u grupu E sa selekcijama Kostarike, Njemačke i Japana te su naravno uz Nijemce veliki favorit za prolaz dalje.

Mundijal Crvena furija otvara duelom protiv Kostarike 23. novembra, a zatim im slijede dueli s Njemačkom (27. novembar) i Japanom (1. decembar).

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovaj Enrique nije normalan,ovakvog golmana da ne pozove...covjek jedan od najboljih svjetskih golmana,u top 3 sigurno...
0 0
tarchi
Karma će se pobrinuti za neke stvari!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi