Luis Enrique šokirao cijelu Španiju spiskom za Svjetsko prvenstvo!

Izostavio nekoliko velikih zvijezda

Luis Enrique šokirao cijelu Španiju spiskom za Svjetsko prvenstvo!

E. Čaušević

Selektor reprezentacije Španije, Luis Enrique, objavio je danas spisak 26 fudbalera na koje će računati na Svjetskom prvenstvu u Kataru i sa spiska je izostavio nekoliko velikih zvijezda što je iznenadilo fudbalsku javnost.

Španci će sigurno biti jedna od ekipa koja može otići do samog kraja što su pokazali i prošlog ljeta na Evropskom prvenstvu gdje su došli čak do polufinala što je to tada malo ko očekivao.

Luis Enrique je napravio smjenu generacija u reprezentaciji Španije, a to se najbolje vidjelo na današnjoj objavi spiska igrača koji putuju u Katar.

Španci su iznenađeni pojedinim odlukama Enriquea jer je sa spiska reprezentacije za predstojeći Mundijal izostavio neke od najvećih zvijezda koje ima Crvena furija i šansu je dao mlađim igračima.

Potvrđene su špekulacije da na spisku neće biti Davide de Gee koji se nije našao među tri golmana koji idu na SP što je zaista ogromno iznenađenje jer se smatra da je on sigurno najbolji golman kojeg Španija trenutno ima.

Također, očekivalo se da će se u reprezentaciju vratiti i Sergio Ramos koji ove sezone igra standardno u PSG-u, ali se to nije desilo i iskusni defanzivac je ostao bez poziva za Svjetsko prvenstvo baš kao i Thiago Alcantara iz Liverpoola.

Oglasi

Iznenađenje je bio i poziv za Ansua Fatija koji nije baš standardan u Barceloni i tek se nedavno oporavio od povrede, ali mu je Enrique odlučio dati šansu i on će biti dio ekipe u Kataru.

Golmani: Unai Simon, Robert Sanchez, David Raya.

Odbrana: Dani Carvajal, Cesar Azpilicueta, Eric Garcia, Hugo Guillamon, Pau Torres, Aymeric Laporte, Jordi Alba, Jose Gaya.

Vezni red: Sergio Busquets, Rodri, Gavi, Carlos Soler, Marcos Llorente, Pedri, Koke.

Napad: Ferran Torres, Pablo Sarabia, Yeremy Pino, Alvaro Morata, Marco Asensio, Nico Williams, Ansu Fati, Dani Olmo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Španija prvi meč na Mundijalu igra 23. novembra protiv Kostarike, a zatim slijedi derbi protiv Njemačke 27. novembra, te četiri dana kasnije i meč protiv Japana.

Top Komentari

Mostar1989
Nikad losija Spanija ,u kakvoj god da je formi Ramos bolji je od svih ovih defanzivaca ,cak je i Nacho bolji De Gea Kepa su bolji od ovih golmana zalosno
7 0
user1613662710
Ovaj bas ofirno gura propale talente Barcelone
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi