Snimljen je film o najvećoj fudbalskoj izdaji ikad - Lagao je kad je rekao da ih voli
Foto - Screenshot

Transfer Luisa Figa promijenio je svijet fudbala

Snimljen je film o najvećoj fudbalskoj izdaji ikad - Lagao je kad je rekao da ih voli

Midhat Šljivak

Legendarni portugalski fudbaler Luis Figo napravio je jednu od najvećih izdaja u svijetu fudbala.

Figo je 2000. godine napustio Barcelonu i u tada rekordnom transferu vrijednom 62 miliona eura prešao je u najvećeg rivala Real Madrid.

Ovaj potez označen je kao veleizdaja. Figo je na sav glas pričao kako je Barcelona njegov tim, prozivao je Real na proslavi titule, no zatim je Florentino Perez po dolasku na mjesto predsjednika Reala uspio nagovoriti Figa da postane 'Kralj'.

"Lagao je navijače Barcelone. Slomio nam je srca i platit će za ovo", poruka je navijača koji su palili dres izdajnika.

Kompletna priča o transferu Figa dolazi i na ekrane. Snimljen je film pod nazivom "Afera Figo: Transfer koji je promijenio fudbal" i izlazi 25. augusta.

Oglasi

U njemu će se moći čuti izjave sudionika kompletnog posla među kojima su glavne uloge Luis Figo i Florentino Perez.

"Da li je izgledao nesretno? Ne. Volio je Barcelonu", poruka je Pepa Guardiole, nekadašnjeg saigrača iz Barcelone.

Figo tvrdi da je bio spreman umrijeti za dres katalonskog velikana.

"Shvatao sam vrijednosti kluba i bio sam spreman umrijeti za taj dres. Vidjeli su me kao jednog od njih", rekao je Figo i dodaje:

"Laž je da sam imao predugovor s Realom. Mnogi ljudi misle da znaju šta se sve dešavalo, ali samo ja znam pravu istinu jer sam ja glavna uloga u priči", istakao je Figo.

Portugalac je po pet godina proveo u Barceloni i Real Madridu. Za Katalonce je odigrao 249 utakmica i postigao je 45 golova.

S druge strane u dresu Reala je nastupio 245 puta. Postigao je 58 golova, a s oba kluba je osvajao naslove prvaka Španije. Ipak, Kraljevi su mu donijeli i titulu prvaka Evrope 2002. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prvi povratak na Camp Nou ostat će zauvijek upamćen. Navijači Barcelone bili su toliko bijesni da su ga čak gađali i glavom mrtve svinje.

Nikad mu nisu oprostili ovu veliku izdaju, a vidjet ćemo u filmu kakvo je opravdanje imao za transfer koji je prije više od dvije decenije šokirao svijet.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi