Očekujte velike stvari u Madridu: Zinedine Zidane dobio 500 miliona eura za pojačanja!
Zinedine Zidane je u prvom mandatu u Realu osvojio apsolutno sve. Sada će morati da krene ispočetka i da on napravi novi tim (Foto: EPA)

Žele nekoliko velikih imena

Očekujte velike stvari u Madridu: Zinedine Zidane dobio 500 miliona eura za pojačanja!

Midhat Šljivak

Madridski Real spreman je za velike promjene u ekipi.

Novi trener Zinedine Zidane dobio je zadatak da izgradi novi Real, a punu podršku je dobio od predsjednika Florentina Pereza.

Nakon očajne sezone u kojoj su ostali bez trofeja, Kraljevi su za ljeto najavili velike promjene u ekipi, a Zidane će dobiti ogroman novac kako bi angažovao velike zvijezde.

Ugledni francuski L'Equipe tvrdi da Zidane ima na raspolaganju čak 500 miliona eura kako bi stvorio nove Galaktikose, a tri velika imena se posebno povezju sa dolaskom na Santiago Bernabeu.

To su naravno Eden Hazard, Kylian Mbappe i Paul Pogba. Zidane ih želi u svom timu i očekuje se žestok "napad" Reala u ljetnom prelaznom roku.

Još je dosta igrača koji se povezuju sa dolaskom u Real, a među njima su svakako najzvučnija imena Sadija Manea i Miralema Pjanića...

Pjanić u Realu, Kroos u Juventusu?

Iako se za sada radi samo o ideji nije isključena mogućnost da tokom ljeta Real Madrid i Juventus naprave zamjenu igrača kojom bi trebala profitirati oba evropska velikana. Kao glavni akteri spominju se Miralem Pjanić i Toni Kroos.

Interes Kraljeva za bh. reprezentativca traje odavno, a intenziviran je povratkom Zinedinea Zidanea na klupu Los Blancosa. Odlični trener želi osvježiti ekipu, a jedna od želja je dovođenje bh. veznjaka.

Ključ za realizaciju zamjene mogla bi biti i želja Kroosa da promijeni sredinu, međutim ono što brine Bianconere je plata njemačkog reprezentativca.

Pjanić u Juventusu godišnje zarađuje 6.5 miliona eura, a Kroos u Realu skoro duplo više. Tuttosport piše kako je upravo to glavni razlog zašto pregovori još uvijek nisu zvanično započeli.

Sportski direktor Juventusa Fabio Partici je već počeo praviti ekonomske i tehničke procjene kada je u pitanju ova zamjena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kroos se već duže vremena "sviđa" Staroj dami koja ga je pokušala dovesti na ljeto 2017. godine, ali tada je Florentino Perez sve stopirao. Dvije godine kasnije situacija bi se mogla promijeniti.

Ipak, u svemu ovome se nešto pita i Pjanić čiji ugovor s Juventusom traje do 2023. godine. Ovaj 29-godišnji veznjak igra fudbal života i teško je vjerovati da će ga se Massimilliano Allegri tek tako odreći.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi