Dvojica sigurno napuštaju Barcelonu, očekuje se odluka o trećem
Barcelona je kao i mnogi velikani odlučila da osvježi ekipu pred početak naredne sezone. Promjena u katalonskom velikanu će biti izuzetno mnogo (Foto: EPA)

Promjene u Barceloni

Dvojica sigurno napuštaju Barcelonu, očekuje se odluka o trećem

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone odlučila je napraviti određene promjene u timu tokom sezone.

Na Nou Campu će od naredne sezone igrati nekoliko novih imena. Među njima je Frenkie de Jong, a uskoro bi novi član katalonskog diva mogao postati Matthijs de Ligt, kao i Antoine Griezmann.

Također, biće i određenih odlazaka, a sada je već poznato da dvojica defanzivaca neće nositi dres Barce naredne sezone.

Klub je odlučio da neće produžiti saradanju sa belgijskim štoperom Thomasom Vermaelenom, koji će tako napustiti Nou Camp, gdje je igrao četiri sezone.

Pored Vermaelena saradnja neće biti ponuđena ni Jeisonu Murillu. On je u Barcu stigao na posudbu iz Valencije, ali je odlučeno da se njegov ugovor neće otkupiti i Murillo će se vratiti na Mestallu.

Pod upitnukom je ostanak i Samuela Umtitija. Francuski defanzivac se povezuje sa prelaskom u Manchester United i čini se kako bi tamo mogao i završiti.

Ako De Ligt bude potpisan, Umtiti će sasvim sigurno napustiti Nou Camp, a konačna odluka o ovom fudbaleru biće donijeta veoma brzo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored De Ligta i Griezmanna, španski prvak se povezuje sa još nekoliko fudbalera. Prije svega je tu srbijanski napadač Luka Jović sa kojim Katalonci odavno pregovaraju.

Želja je i dovođenje još jednog lijevog beka, a tu bi trebao stići Alberto Moreno iz Liverpoola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi