Kako danas izgleda čuveni Matador sa Svjetskog prvenstva 1998? Duga zlatna kosa je odavno prošlost

Legendarni Luis Hernandez

Kako danas izgleda čuveni Matador sa Svjetskog prvenstva 1998? Duga zlatna kosa je odavno prošlost

A. Čaušević

Nakon završene agresije na BiH Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine je bilo prvi veliki fudbalski događaj za mnoge Bosance i Hercegovce. 

Turnir u Francuskoj je sigurno jedan od najboljih ikada, a pobjedu su odnijeli domaćini koji su u finalu sa visokih 3:0 pobijdili Brazil. 

Nekolicina je igrača koji su obilježili turnir. Vjerovatno niti na jednom Mundijalu nije bilo toliko sjajnih igrača kao što je to bilo u Francuskoj.

Zinedine Zidane, Ronaldo, Gabriel Batistuta, Alessandro Del Piero, Roberto Baggio, Paolo Maldini, Dennis Bergkamp su samo neki od igrača koji su tada nastupili. 

Svakako treba spomenuti odlične generacije reprezentacija SR Jugoslavije(današnja Srbija) i Hrvatske koji su imali niz fantastičnih fudbalera u svojim redovima. Vatreni su na kraju završili treći. 

Zapaženu rolu su igrali i Meksikanci koji su dogurali do osmine finala gdje su nesretno izgubili od Njemačke sa 2:1. Meksikance su predvodili Cuauhtcmoc Blanco i Luis Hernadez.

Oglasi

Hernandez koji je nosio nadimak Matador je bio prepoznatljiv po zlatnoj dugoj kosio je turnir završio sa četiri gola. 

Legendarni Meksikanac je fudbalsku karijeru gradio uglavnom u svojoj zemlji, a jedno vrijeme je igrao i u SAD-u.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cc3bZqJvykT/[/instagram]

Danas ovaj 52-godišnjak izgleda potpuno drugačije. Godine su učinile svoje pa je duga zlatna kosa odavno prošlost te su "dominaciju" počele preuzimati sijede.

Sretno je oženjen sa Liz Ramizer koja se ne ustručava da pokaže duboki dekolte u društvu svog muža.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CRqGp3nBBgU/[/instagram]

Inače, dugo godina njihov sin Luca je imao problema sa zdravljem, ali stalne posjete ljekarima su urodile plodom i maleni Luca se uspješno izgliječio.

Top Komentari

King_Kenny
...zabio je gol protiv Njemacke na tom SP,sutra su sva djeca iz ulice bila Hernandez kad smo igrali lopte...nezaboravno SP,prvo koje sam komplet odgledao,ono 1994.se nije moglo jer je stalno nestajalo struje...
3 0
marcelo
Sretno je oženjen sa Liz Ramizer koja se ne ustručava da pokaže duboki dekolte u društvu svog muža. Ima li smisla i potrebe ova recenica ???
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi