Predsjednik FS Španije optužen da je organizovao orgije i sve to plaćao novcem iz Saveza

Novi skandal potresa Pirineje

Predsjednik FS Španije optužen da je organizovao orgije i sve to plaćao novcem iz Saveza

Endin Čaušević

Španski mediji jutros prenose da veliki skandal potresa Fudbalski savez Španije.

Glavna vijesti u španskoj javnosti jutros je predsjednik Fudbalskog saveza te zemlje Luis Rubiales zbog nevjerovatnog skandala u kojem se našao.

Naime, objavljeno je da se Rubiales sumnjiči da je organizovao orgije u nekoliko navrata, te da je sve to plaćao novcam s računa Fudbalskog saveza Španije i očito je smatrao da će proći sve to neopaženo.

Međutim, El Mundo je objavio ovu priču koja je sve šokirala, te se Rubiales našao pod nevjerovatnim pritiskom javnosti u Španiji i mnogi očekuju da se oglasi oko optužbi koje su se pojavile.

El Mundo je objavio da je Rubiales organizovao privatne zabave koje su kasnije prerasle u orgije, a sve to navodno dešavalo se u blizini Granade.

[twitter]https://twitter.com/theMadridZone/status/1570426924794773505[/twitter]

Oglasi

Navodni se da bi na tim zabavama bilo oko osam do deset mladih djevojaka koje su učestvovale kasnije u orgijama, a Rubiales im je plaćao ogroman novac kako bi to čuvale kao tajnu.

Navodno, svu tu priču pokrenuo je Juan Rubiales koji je amidža predsjednika FS Španije, a također je on nekada bio i član njegovog tima i bio je zaposlen u Fudbalskom savezu.

Španci pišu da je Rubiales ove zabave organizovao pod izgovorom kao radni sastanci i pozivao je samo najbliže članove svoje ekipe iz Saveza.

Juan Rubiales je čak optužio predsjednika Saveza da pokušava na nelegalan način da izvuče novac i obogati se, te da je samo bitno da se pokrene istraga u Savezu jer je on uvjeren da će se dokazati sve ono što govori.

Oglasi

Također, nakon svega oglasio se i FS Španije iz kojeg su demantovali sve te navode i poručili da je njihov bivši zaposlenik izrekao laži jer je ljut što je nedavno dobio otkaz.

"FS Španije demantuje izjave bivšeg zaposlenika i člana tima predsjednika. Izjave Juana Rubialesa koje je objavio El Mundo su lažne i pokrenuta je istraga protiv njega", stoji u saopštenju.

Iz Saveza su poručili da Juan Rubiales nije ponudio niti jedan dokaz za svoju priču i da je sve izmišljeno. On je otkaz dobio 2020. godine i navodno to mu je teško palo i odlučio je da se osveti, a da li je govorio istinu ili ne ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

[twitter]https://twitter.com/KorrectSports/status/1570501197840384001[/twitter]

Treba istaći da je Rubiales pod istragom i zbog optužbi da je uzeo ogroman novac kako bi se Superkup Španije igrao u Saudijskoj Arabiji. Pored Rubialesa u centru skandala nalazi se i Gerard Pique koji se također sumnjiči da je profitirao zbog odluke odigravanja ovog takmičenja u S. Arabiji.

Top Komentari

Zoilomas
Istina, mislite da su nasi olosi u savezu sta bolji?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi