Isplivala prljava prepiska Sergija Ramosa: "Nikad ti nisam ništa tražio, ali sada..."
Foto: Instagram

Imao je veliki cilj

Isplivala prljava prepiska Sergija Ramosa: "Nikad ti nisam ništa tražio, ali sada..."

E. Ganibegović

Sergio Ramos jedan je od najboljih defanzivaca svoje generacije.

U dresu Real Madrida i reprezentacije Španije osvojio je sve što je mogao -  ima 27 trofeja, uključujući četiri Lige prvaka, Svjetsko prvenstvo i dva Evropska prvenstva.

Ipak, ona najvrijednija individualna nagrada, Zlatna lopta, nikada nije bila ni blizu njegovih ruku, a to je pokušao riješiti još dok je bio član Real Madrida. 

Kako navodi Marca, Sergio Ramos je pisao Luisu Rubialesu, predsjedniku FS Španije, s kojim je bio u bliskim odnosima, da ga zamoli da "povuče konce" kako bi dobio Zlatnu loptu. Poruke između njih dvojice datiraju iz jula 2020. godine, ali su otkrivene tek sada.

Sergio Ramos: "Rubi, dobra večer. Nadam se da ste ti i cijela porodicadobro. Znaš da nikad nisam tražio od tebe ništa, ali želim to učiniti danas jer je posebna godina zbog rezultata koje sam imao. Želim da mi pomognete na bilo koji način, da pritisnete nekoliko dugmića u UEFA-i i vašim kontaktima prema Zlatnoj lopti. Bio bih vam zahvalan cijeloga života, ne samo zbog mene, već i zato što mislim da španski fudbal to zaslužuje. Šaljem ti zagrljaj." 

Luis Rubiales: "Zdravo, Sergio. Prije svega, čestitam, mislim da je ovo jako dobra godina za tebe da to dobiješ. Naravno, Zlatna lopta nije na meni, ali mogu ti pomoći na bilo koji način. Veliki zagrljaj."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sergio Ramos: "Znam da nije do tebe, ali veze su također važne. Infantino (Gianni, predsjednik FIFA-e, op. a.) dodjeljuje nagradu FIFA The Best, što je također super važno i bilo bi super. U svakom slučaju, računam na tvoju pomoć. Grlim te i, kad budeš mogao, vidimo se zajedno za stolom."

Podsjetimo, Zlatna lopta na kraju uopšte nije dodijeljena 2020. godine, zbog pandemije koronavirusa, a nagradu FIFA The Best osvojio je Robert Lewandowski, ostavivši iza sebe Lea Messija i Cristiana Ronalda. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Hahahaha mater ti ****m odvratnu, prosi ko cigan. Sve ti ****m, kako bi te ubio bez imalo milosti, gnjido odurna
5 12
celikze
Lobiranje kao u svemu.Eto SP u fudbalu se dobije posteno ili lobiranjem raznim poklonima i tako to.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi