Atletico potvrdio rastanak sa Luisom Suarezom

Atletico potvrdio rastanak sa Luisom Suarezom

E. Škorić

Atletico je večeras igrao protiv Seville meč 37. kola španske La Lige, a ujedno je to biti prilika da se navijači domaćeg tima oproste od Luisa Suareza.

Atletico je zamolio svoje navijače da nakon meča ostanu malo duže na stadionu kako bi se oprostili od iskusnog urugvajskog napadača.

Diego Simeone će, kao što je i obećao, dao minutažu Urugvajcu kako bi se dostojanstveno oprostio od navijača koje je uveseljavao tokom protekle dvije sezone. On je na terenu u duelu sa Sevillom (1:1) proveo 65 minuta.

"Ima 35 godina, njegova uloga je postala sekundarna u timu, njegov nivo igre je opao. Simeone je imao vjere u njega na početku sezone, ali kako su mjeseci prolazili izgubio je vjeruju u njega", pisao je nedavno Mundo Deportivo.

Suarez je 2020. godine došao iz Barcelone u Atletico. Njegovo dovođenje ispostavio se kao odličan potez i Atletico je uzeo titulu prvaka.

Iskusni napadač je odigrao 81 utakmicu u dresu madridskog tima i postigao je 34 pogotka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Još uvijek nije poznato u kojem klubu će Suarez nastaviti karijeru i u kojem će navjerovatnije i okončati svoju bogatu karijeru.



Top Komentari

user1651937869
Sretno zubati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi