Ništa više neće biti isto: Stiže prvo veliko pojačanje u Newcastle?
FOTO - EPA

Coutinho na St. James Parku?

Ništa više neće biti isto: Stiže prvo veliko pojačanje u Newcastle?

A. Beganović

Većinski vlasnik Newcastlea danas je i službeno postao Investicioni fond iz Saudijske Arabije pa je tako ovaj klub postao jedan od najbogatijih na svijetu.

Kada je zvanično potvđeno preuzimanje kluba ispred stadiona St. James Park je sve eksplodiralo, a već se počelo i špekulisati sa imenima igrača koji će pojačati klub u zimskom prelaznom roku.

Navodno, prvo veliko pojačanje Newcastlea biće Phillippe Coutinho, koji se još 2019. povezivao sa ovim klubom, no tada nisu imali dovoljno novca za njegov transfer.

Međutim, danas su se stvari promijenile, a kako je i Barcelona u velikim finansijskim problemima, Coutinhov dolazak na St.James Park izgleda kao realna opcija.

Coutinho je već nastupao na Otoku. Nosio je dres Liverpoola od 2013. do 2018. i to sa mnogo uspjeha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Barcelonu je stigao 2018., no nikada nije opravdao uložena sredstva. Očekivalo se da uz Messija bude nosioc igre, ali stvari nisu tekle prema planu.

U sezoni 2019/2020 igrao je za Bayern kao posuđen igrač, a u ovoj je za Barcelonu odigrao ukupno šest utakmica i nije se upisivao u listu strijelaca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...opet kad sve zbrojis,Newcastle je bio veci klub i od Chelsea i od Manchester Cityja prije nego su u njih Abramovich i Arapi upumpali milijarde eura...oni bar imaj kakvu takvu historiju.
11 14
user1614932756
Prode prilika da ae kupi saint maximan za male pare e moje budale kakva igracina vam je pred ocima godinama vi placate neki kvazi igrace 100 miliona
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi