Nezaboravan preokret Leedsa, Haaland se vratio i pogodio u 95. minuti za pobjedu Cityja
Foto - EPA

Premierhsip

Nezaboravan preokret Leedsa, Haaland se vratio i pogodio u 95. minuti za pobjedu Cityja

Midhat Šljivak

Utakmice 15. kola engleske Premier lige donijele su dosta uzbuđenja. Manchester City je na svom terenu u petoj minuti nadoknade golom Erlinga Haalanda došao do pobjede protiv Fulhama, a dugo će se pričati o duelu Leedsa i Bournemoutha u kojem je domaći tim slavio velikim preokretom.

Manchester City je uz dosta muke savladao Fulham s 2:1, a pobjednički pogodak postigao je Erling Haaland s bijele tačke u 95. minuti meča.

Tim Pepa Guardiole odlično otvara susret. Julian Alvarez u 16. minuti pogađa za 1:0 i činilo se kako Građani lagano otvaraju goste.

Ipak, trenutak iz 26. minute je promijenio je smjer utakmice. Joao Cancelo je isključen, Fulham je dobio penal iz kojeg Pereira postiže gol za 1:1.

City je ipak dominirao i s igračem manje na terenu, ali nisu domaći uspjeli da stvore pravu šansu pred golom Na teren se vratio i Erling Haaland i  na kraju je uspio donijeti tri boda svom timu.

Igrala se 95. minuta kada je Kevin de Bruyne iznudio penal. Haaland pogađa za 2:1 i pobjedu Cityja.

Oglasi

Leeds i Bournemouth priredili su istinski spektakl na Elland Roadu, a susret je na kraju okončan pobjedom Leedsa od 4:3 nakon velikog preokreta

Domaći tim prvi stiže do vodstva. Rodrigo s penala u trećoj minuti postiže gol za 1:0, ali potom je Bournemouth okrenuo rezultat u svoju korist.

Golovim Taverniera i Billinga otišli su na odmor vodstvom od 2:1, a kada je Solanke postigao gol za 3:1 u 48. minuti činilo se kako je sve gotovo u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, uslijedio je spektakularan preokret domaćina koji dolazi do pobjede od 4:3. Redom su pogađali Greenwood, Cooper i Summerville za veliki preokret i trijumf.

U preostala dva meča Nottingham Forest i Brentford su remizirali (2:2), a Brighton je kao gost savladao ekipu Wolverhamptona s 3:2.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1600705501
Ma naravno ceka se mali kontakt u petercu i cek se 90 + 6 minuta da ga ****y zabije.... dno dna...
2 3
King_Kenny
...znao sam ja da ce penal biti,sudije ne dozvoljavaju da oni kiksaju,tako je i prosle sezone bili,u svakoj utakmici gdje je bilo guravo i gdje nisu mogli da zabiju gol izmusljali su im penal za pobjedu...APL - Arapska Premier Liga...
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi