Najbolje ostavio za kraj: Udaljenost 20 metara, namjestio se na lijevu, a zabio gol desnom nogom!

Gol karijere Luisa Suareza

Najbolje ostavio za kraj: Udaljenost 20 metara, namjestio se na lijevu, a zabio gol desnom nogom!

E. Čaušević

Gremio i Cruzeiro odigrali su sinoć veliki derbi u okviru osmine finala Kupa Brazila, a utakmica je na kraju završena rezultatom 1:1. U centru pažnje fudbalske javnosti ponovo se našao iskusni Luis Suarez koji je zabio jedan od najljepših golova u svojoj karijeri u sinoćnjem okršaju u Porto Alegreu.

Kao što je već dobro poznato Luis Suarez je početkom ove godine odlučio da nakon svega nekoliko mjeseci napusti Nacional i karijeru nastavi u Gremiju, a jasno je da je napravio pravi potez.

Iako ima već 36 godina ovaj Urugvajac još uvijek oduševljava fudbalski svijet svojim potezima i golovima.

Zašto je svojevremeno bio jedan od najboljih napadač na svijetu Suarez je demonstrirao u sinoćnjem okršaju Gremija i Cruzeira kada je u samom finišu utakmice uspio da donese remi svojoj ekipi.

Gremio i Cruzeiro odigrali su prvi meč osmine finala Kupa Brazila, a gosti su bili pred pobjedom jer su vodili još od osme minute golom Brune Rodriguesa.

Međutim, kada je bilo najpotrebnije na scenu je stupio Luis Suarez koji je u 79. minuti zabio spektakularan pogodak za 1:1 što je bio i konačni rezultat prvog okršaja ovih klubova u osmini finala.

Oglasi

Suarez je u svojoj karijeri postigao mnoštvo fantastičnih golova igrajući za Liverpool, Atletico Madrid i Barcelonu, ali ono što je izveo sinoć protiv Cruzeira je zaista čarobno.

Urugvajac je "vanjskom" sa nekih 20-tak metara udaljenosti poslao loptu u rašlje protivničkog gola za potpuno oduševljenje na Areni Gremio u Porto Alegreu.

Suarez je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu brazilskog kluba odigrao 21 utakmicu u svim takmičenjima i već je uspio da zabije deset golova, a uz to dodao je i pet asistencija.

Pokazao je da još uvijek nije za penziju, ali i da je Gremio njegovim dolaskom dobio ogromno pojačanje. Suarez je s brazilskim klubom potpisao ugovor do kraja 2024. godine, ali ukoliko nastavi igrati u ovakvoj formi neće uopšte biti iznenađenje ako se ponovo vrati u Evropu iako je na zalasku karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi