Na semaforu je 90. minut, Luis Suarez je u poziciji koja djeluje nemoguća, a zatim - Eksplozija!
Legendarni Urugvajac Luis Suarez igra čudesan fudbal u Brazilu (Foto: Screenshot)

Novi gol čudesnog Urugvajca

Na semaforu je 90. minut, Luis Suarez je u poziciji koja djeluje nemoguća, a zatim - Eksplozija!

M. Šljivak

Legendarni urugvajski napadač Luis Suarez (36) nastavlja rešetati mreže u dresu brazilskog velikana Gremija, a protekle noći čuveni fudbaler je donio pobjedu svom timu pogotkom u 90. minuti.

Nakon što je u debiju postigao hat-trick protiv ekipe Sao Luiz, Urugvajac je prije pet dana zabio i u 1. kolu Gaucho šampionata, a seriju je nastavio i protekle noći.

Gremio je u 2. kolu na svom terenu ugostio ekipu Brasil de Pelotas i slavio je pobjedu rezultatom 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Luis Suarez.

[twitter]https://twitter.com/Neymoleque/status/1618436502480121856[/twitter]

Na gol u ovom meču čekalo se do 90. minute. Suarez dobija loptu na petercu, okreće se na malom prostoru i pored dvojice protivničkih igrača matira golmana gostiju za prednost od 1:0.

Publika je naravno bila u delirijumu. Nastala je eksplozija na Areni Gremio koja je velikim ovacijama pozdravila svog novog ljubimca.

Oglasi

Suarez je fenomenalno krenuo u novom klubu. Postigao je pet pogodaka u tri nastupa i očigledno da mu godine ništa ne mogu jer je i sa 36 fenomenalan.

Nema dileme da će se Suarezovo ime često spominjati u prvenstvu Brazila koje počinje 16. aprila. Dotad ćemo ga gledati u regionalnim prvenstvima gdje mu za sada ide odlično.

Podsjetimo, Gremio je povratnik u društvo najboljih brazilskih timova nakon što su bili drugoplasirani u Seriji B prošle sezone.

Pored Gremija plasman u društvo najboljih ostvarila su još tri dobro poznata imena Cruzeiro Vasco da Gama i Bahia i sigurno je da nas očekuje jedna jako uzbudljiva sezona u brazilskoj Seriji A.

Gremio je dvostruki šampion Serie A, tri puta su osvajali Copa Libertadores te pet puta brazilski Kup. Tu je još ogroman broj drugih trofeja.

Kako će izgledati u novoj sezoni vidjet ćemo u narednim mjesecima, ali s Luisom Suarezom u napadu sigurno mogu napraviti mnogo više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi