Čudak u kopačkama: Luis Suarez na debiju uništio protivnika
Urugvajska legenda na fenomenalan način je počela karijeru u brazilskom klubu (Foto: Screenshot)

Hat-trick Urugvajca

Čudak u kopačkama: Luis Suarez na debiju uništio protivnika

M. Šljivak

Urugvajski napadač Luis Suarez (35) imao je zaista nevjerovatan debi u dresu brazilskog Gremija i legendarni fudbaler postigao je hat-trick u pobjedi svog tima protiv Sao Luiza od 4:1.

Luis Suarez na čudesan način je debitovao u dresu Gremija. U finalu Recopa Gaucha njegov tim je savladao Sao Luiz s 4:1, a urugvajski napadač je postigao tri pogotka.

Do prvog gola u novom dresu Suarez je stigao u petoj minuti. Majstorski je završio napad svog tima za prednost od 1:0.

Deset minuta kasnije Paulinho izjednačuje rezultat na 1:1, ali samo dvije minute kasnije Bitello postiže pogodak za prednost Gremija od 2:1.

Zatim na scenu stupa Luis Suarez. U 31. minuti sjurio se prema protivničkom golu i plasira loptu za 3:1, a sedam minuta potom koristi gužvu u kaznenom prostoru i pogađa za 4:1.

Ovo je bio i konačan rezultat susreta jer se u drugom poluvremenu mreže nisu tresle, ali gledaoci su mogli vidjeti sasvim dovoljno.

Oglasi

Luis Suarez je već u prvoj utakmici pokazao da će biti ogromno pojačanje za brazilskog velikana koji se ove sezone vratio u društvo najboljih timova nakon sezone u nižem rangu.

Ovakav početak sezone odličan je poziv za navijače koji su uvijek 12. igrač ovog tima i sigurno da će ih Suarez još više privući na utakmice.

Gremio je dvostruki šampion Serie A, tri puta su osvajali Copa Libertadores te pet puta brazilski Kup. Tu je još ogroman broj drugih trofeja.

Za Suareza je brazilski tim sedmi klub karijere. Pored svog voljenog Nacionala igrao je još za Atletico Madrid, Groningen, Ajax, Liverpool i Barcelonu.

Najbolje dane karijere čuveni Urugvajac proveo je u Barceloni s kojom je osvojio apsolutno sve što je mogao.

Top Komentari

HamzaVojvoda
pravi cheta ovaj suarez plaho voli 3 prsta dizat
3 2
Ecosport
Nakon onakvog dočeka odužio se na pravi način. Bravo El Pistolero!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije