Više nema dileme gdje će igrati: Luis Suarez potpisao za novi klub!

Urugvajac seli u Brazil

Više nema dileme gdje će igrati: Luis Suarez potpisao za novi klub! · Zvanično

E. Čaušević

Iskusni urugvajski napadač Luis Suarez još uvijek nema namjeru da završi svoju karijeru i nakon epizode u Nacionalu odlučio je da napusti Urugvaj i karijeru će nastaviti u dresu brazilskog Gremija s kojim je danas i zvanično potpisao ugovor.

Suarez se ljetos nakon isteka ugovora s Atletico Madridom odlučio vratiti u urugvajski Nacional gdje je i počeo svoju karijeru, ali se u tom klubu zadržao svega nekoliko mjeseci.

Nakon isteka ugovora Suarez je iznenadio odlukom da napusti Urugvaj i očekivalo se da će se ponovo vratiti u Evropu jer se povezivao s pojedinim ugovorima, ali se to nije desilo.

Na kraju je Suarez odlučio da će karijeru nastaviti u Brazilu i to u dresu Gremija s kojim je i zvanično potpisao ugovor.

Brazilski klub je kao novogodišnji poklon za navijače objavio da je Suarez novi fudbaler ovog kluba gdje će sigurno biti veliko pojačanje u narednoj sezoni.

Oglasi

Mediji u Brazilu pišu da je Suarez s novim klubom potpisao ugovor na godinu dana i da ima klauzulu prema kojoj može isti produžiti na još jednu sezonu.

Za ovog 35-godišnjeg napadača će ovo biti sedmi klub u karijeri, a pored Nacionala i Atletico Madrida igrao je još za Groningen, Ajax, Liverpool i Barcelonu.

Mnogi kažu da je najbolje dane svoje karijere proveo u Barceloni s kojom je osvojio skoo sve što je mogao, ali je dubok trag prije toga ostavio i u dresu Liverpoola.

Suarez je nedavno nastupao i na Svjetskom prvenstvu u Kataru i mnogi smatraju da je to bilo njegovo posljednje veliko takmičenje u dresu reprezentacije Urugvaja.

Za Urugvaj je odigrao čak 137 utakmica od debija u februaru 2007. godine i postigoa je 68 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi