Luis Suarez je za razliku od Arthura pokazao da je veliki gospodin

Profesionalac do samog kraja

Luis Suarez je za razliku od Arthura pokazao da je veliki gospodin

E. Čaušević

Urugvajski napadač Luis Suarez će u narednim danima ozvaničiti transfer u Atletico Madrid i nakon šest godina će napustiti Barcelonu.

Suarez je na ljeto 2014. godine stigao u Barcelonu iz Liverpoola i to je bio pun pogodak. Urugvajac je ostavio veliki trag u katalonskom klubu i sigurno je da ga boli činjenica kako su ga otjerali.

Iako je imao još godinu dana ugovora Ronald Koeman mu je poručio da ne računa više na njega i da može ići. Suarez je prvo tražio raskid ugovora kako bi išao u Juventus, ali do toga nije došlo.

Na kraju je izabrao Atletico Madrid koji je dogovorio simbolično obeštećenja s Barcelonom za Urugvajca. On se danas oprostio od saigrača i u suzama je napustio trening centar Barcelone.

Međutim, katalonski Sport piše da je popularni El Pistolero pokazao da je veliki gospodin. On je trenirao do zadnjeg trenutka i nije bojkotovao Barcelonu i pored svega što su mu uradili prethodnih sedmica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na treninzima je davao maksimum što je sigurno potez za divljenje. To su uporedili s Arthurom Melom koji je bojkotovao treninge i utakmice Barcelone u finišu prošle sezone nakon što je objavljeno da ide u Juventus u zamjenu za Miralema Pjanića.

Suarezu očito nije palo na pamet da radi nešto takvo i pokazao je da je zaista veliki gospodin, te da će Atletico Madrid dobiti ogromno pojačanje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi