Predsjednik Gremija otkrio kakav užas i pakao prolazi Luis Suarez svakog dana: "Svjesni smo..."

Urugvajac želi nastaviti, ali...

Predsjednik Gremija otkrio kakav užas i pakao prolazi Luis Suarez svakog dana: "Svjesni smo..."

E. Čaušević

Jedan od najboljih napadača u posljednih 20-tak godina Luis Suarez zbog nevjerovatnih bolova u koljenu mogao bi uskoro ozvaničiti kraj karijere. Ove vijesti šokirale su fudbalsku javnost, a koliko je situacija ozbiljna najbolje je pokazao predsjednik Gremija, Alberto Guerra, koji je otkrio kakav pakao prolazi Suarez iz dana u dan samo da bi mogao igrati fudbal.

Suarez je početkom godine odlučio da napusti urugvajski Nacional i potpisao je za Gremio gdje je prethodnih mjeseci oduševljavao fudbalsku javnost svojim fantastičnim nastupima.

Međutim, prije nekoliko dana svi su ostali u čudu zbog informacija brazilskih medija da je Suarez primoran da završi svoju karijeru zbog užasnih bolova koje osjeća u koljenu.

Ovaj 36-godišnjak muku muči već neko vrijeme s bolovima u koljenu, a čini se da više nema snage da se bori s tim. Priče o tome da će Suarez okačiti kopačke o klin su sve glasnije, a Urugvajac se o tome još uvijek ne oglašava.

Međutim, za brazilske medije govorio je predsjednik Gremija koji je priznao da Suarez ima problema s koljenom, te je pokušao objasniti kakav pakao Urugvajac prolazi iz dana u dan da bi mogao igrati fudbal.

Oglasi

Guerra je poručio da je svjestan da je Suarez dostigao svoj limit, te da su u klubu u pripravnosti da bi Urugvajac već u narednim danima mogao da saopšti završetak blistave karijere.

"Luis Suarez je dostigao svoj limit, samo da može igrati fudbal već neko vrijeme svakog dana sebi daje injekcije i ide na posebne tretmane zbog užasnih bolova koje ima u koljenu. Ti bolovi ne prolaze i konstantni su. Situacija je baš ozbiljna i svjesni smo da bi mogli ostati bez Suareza", rekao je Guerra.

Suarez je od dolaska u Gremio izrastao u prvu zvijezdu ove ekipe, a na 25 mečeva u dosadašnjem dijelu sezone iskusni Urugvajac uspio je da postigne već 11 golova i uz to dodao je još osam asistencija.

Urugvajac ima namjeru da igra što duže i čak se govorilo da bi mogao s Messijem ponovo zaigrati u Inter Miamiju, no sada je jasno da od toga nema ništa.

Doktori su mu savjetovali da je najpametnije da završi karijeru jer njegovo koljeno više ne može da izdrži sve te napore i injekcije koje prima iz dana u dan, te da bi to moglo ostaviti ozbiljan trag na njemu ukoliko ubrzo ne reaguje.

Sigurno da Suarez nije htio na taj način da se oprosti, ali kada je zdravlje u pitanju onda tu ne smije biti previše razmišljanja.

Ovaj 36-godišnjak ostavio je nevjerovatan trag u svijetu fudbala, a najbolje dane karijere proveo je igrajući za Liverpool, Barcelonu i Atletico Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi