Suarez je kategorija za sebe: Bila mu je dovoljno nekoliko minuta da pokaže svoje pravo lice

Urugvajac se vratio u rodnu zemlju

Suarez je kategorija za sebe: Bila mu je dovoljno nekoliko minuta da pokaže svoje pravo lice

A. Čaušević

Ako je neko ovog ljeta iznenadio svojim transferom onda je to definitivno Luis Suarez.


Nakon 16 godina igranja u Evropi Suarez je potpisao za matični Nacional gdje je dočekan kao istinski kralj.

Popularni El Pistorelo je za kratko vrijeme postao ljubimac navijača urugvajskog velikana i sigurno ga čeka uzbudljiv boravak u novom-starom klubu.

Da će biti tako pokazao je u prvom svom nastupu. Bilo je to u prvom meču četvrtrfinala Copa Sudamericane protiv brazilskog Atletica.

Iskusni napadač je dobio 15-ak minuta za igru, a čim je sudija odsvirao kraj pokazao je svoje lošu stranu koja ga je pratila tokom čitave karijere.

Svima je poznato da je Suarez velika prznica što je potvrdio i ovaj put pošto je odmah ušao u raspravu sa sudijama i počeo je da traži svoju pravdu.

Oglasi

Na kraju i nije imao previše razloga za zadovoljstvo jer je Nacional izgubio sa 0:1 i pred njim je težak zadatak da se plasira u polufinale.

Skoro dvije decenije u Evropi

Suarez se opravdano smatra jednim od najboljih napadača svoje generacije što je potvrdio igrajući sjajno na Starom kontinentu.

Sve je počelo s transferom u Groningen, zatim je prešao u Ajax, a svjetsku slavu je doživio nastupajući za Liverpool i Barcelonu. Posljednji velikan mu je bio madridski Atletico.

Sa evropskim klubovima je osvojio 14 trofeja, a vrhunac mu je bio svakako osvojena Liga prvaka s Barcelonom 2015. godine.

Inače, odlični golgeter je najefikasniji strijelac u historiji urugvajske reprezentacije (68 golova), s kojom bi sudjelovao na svom četvrtom Svjetskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi