Legendu navijači dočekali na brutalan način - On im zabio dva gola i ismijao ih ispred tribine
Foto - Screenshot

Kakva scena

Legendu navijači dočekali na brutalan način - On im zabio dva gola i ismijao ih ispred tribine

Midhat Šljivak

Američka MLS liga sve više počinje ličiti na Evropu i Južnu Ameriku kada su u pitanju navijači.

Gotovo svaki tim u najjačem rangu američkog fudbala ima svoje vatrene navijače koji su protivničke fudbalere počeli dočekivati na nož i ismijavati na svakom koraku.

Česta meta protivničkih navijača je iskusni meksički napadač iz LA Galaxyja, Javier Hernandez, poznatiji kao Chicharito.

Apsolutna legenda meksičkog fudbala s 34-godine još uvijek daje dosta toga za Galaxy. Sinoć je u San Joseu u pobjedi svog tima postigao dva gola i imao je žestok sukob s navijačima.

Navijači San Josea goste su dočekali transparentom u kojem su ih ismijavali. Na njemu su bili likovi dva klauna, a na paroli je pisalo: "LA cirkus - Isti klauni, različiti kostimi".

Oglasi

Uvreda je ovo za goste iz Los Angelesa. Prozvali su ih što dovode brojne zvijezde u klub jer svi su im oni uzaludni u borbi za trofej MLS-a već punih osam godina.

Ovakva poruka s tribina bila je motiv više za sve, posebno za Chicharita. On se prilikom postizanja pogotka odlučio narugati protivničkim navijačima i uradio je to na brutalan način. Odglumio je klauna i narugao im se.

"Nevjerovatno i fantastično. Najbolji način da im se odgovori je postići dva gola i slaviti kao klaun", rekao je Chicharito nakon utakmice i dodao je:

"Ljudi nekad misle da će nas ovakve stvari poljuljati, a one naprave potpuno suprotan efekat. Motivisali su nas, barem mene jesu i hvala im. Imao sam mnogo više želje da pobijedim", istakao je slavni meksički napadač.

LA Galaxy je slavio u ovoj utakmici s 3:2. Hernandezu je s dva gola došao do 17. pogotka sezone i peti je strijelac lige u ovom trenutku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi