Luis Suarez misli da zna ko bi osvojio Zlatnu loptu, samo da nije napustio Barcelonu
Luis Suarez smatra da je Neymar mogao osvojiti Zlatnu loptu da nije otišao iz Barcelone.

A otišao je upravo zbog toga

Luis Suarez misli da zna ko bi osvojio Zlatnu loptu, samo da nije napustio Barcelonu

E. Ganibegović

U posljednjih 16 godina u borbu za Zlatnu loptu su se između Lionela Messija i Cristiana Ronalda uspjeli umiješati samo Luka Modrić i Karim Benzema. Luis Suarez smatra da je tu mogao biti još jedan igrač.

Lionel Messi apsolutni je rekorder kada su u pitanju Zlatne lopte. U svojim vitrinama ih ima sedam, te je na dobrom putu da osvoji i osmu. 

Iza njega slijedi Cristiano Ronaldo s pet nagrada, a osim njih dvojice u posljednjih 16 godina su još samo dva igrača osvojila najveće individualno priznanje.

To su Realovi Luka Modrić koji je nagradu dobio 2018. godine i Karim Benzema 2022. godine. Podsjetimo, 2020. godine nagrada nije dodijeljena zbog pandemije, a prema mišljenju većine trebao ju je dobiti Robert Lewandowski.

Bivši igrač Barcelone, Luis Suarez, smatra da je još jedan igrač mogao osvojiti Zlatnu loptu, no da mu je greška što je napustio Barcelonu.

U pitanju je brazilski ofanzivac Neymar, koji je 2017. godine u transferu vrijednom 222 miliona eura otišao u francuski PSG.

Oglasi

"Mislim da je mogao biti najbolji na svijetu. To je kontroverzno, ali preuzimam odgovornost. Da je Neymar ostao u Barceloni, definitivno bi osvojio Zlatnu loptu. To je moje mišljenje", rekao je Suarez, prenose brazilski mediji.

Kada je 2017. godine otišao u PSG, činilo se da je Neymar upravo zbog Zlatne lopte otišao u PSG, kako ne bi bio u sjeni Lionela Messija i da bi bio glavni u timu.

Ipak, četiri godine kasnije Messi je stigao u PSG i sada je Brazilac ponovo u sjeni Argentinca, ali i domaće zvijezde, Kyliana Mbappea.

Pitanje je kada će i da li će Neymar uopšte biti u ozbiljnoj konkurenciji za Zlatnu loptu. Ove godine sigurno ne, s obzirom na to da ga nećemo gledati do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Neymar je nedavno protiv Lillea doživio povredu skočnog zgloba, koja će ga s terena udaljiti najmanje do početka iduće sezone.

Iako su prve prognoze djelovale optimističnije, PSG je u prethodnim danima potvrdio kako će za oporavak biti potrebna operacija koja će se obaviti u Dohi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi