Luis Suarez zbog dva razloga ovog ljeta neće potpisati za Juventus

Izbor pao na Edina Džeku

Luis Suarez zbog dva razloga ovog ljeta neće potpisati za Juventus

E. Čaušević

Urugvajski napadač Luis Suarez i ove sezone će najvjerovatnije ostati u Barceloni, a narednog ljeta će kao slobodan igrač napustiti Camp Nou.

Ronald Koeman je poručio Suarezu prije nekoliko sedmica da neće računati na njega i da može tražiti novi klub. Urugvajac se najviše povezivao s prelaskom u Juventus, ali sada je jasno da od toga neće biti ništa.

U Barceloni su se predomislili i odlučili su da Suarez ostane, te će biti na raspolaganju Koemanu. Iako je prije nekoliko dana položio test italijanskog jezika za pasoš Italije jasno je da od odlaska u Juventus ovog ljeta neće biti ništa.

Juventus želi da Suarez dobije italijanski pasoš kako ne bi morao biti registrovan kao stranac, ali procedura ne ide tako lako. On jeste položio poznavanje jezika, ali novi pasoš bi dobio tek početkom naredne godine dok prođe cijelu proceduru.

Zbog toga su u Juventusu shvatili da je bolje da ne dovode Suareza, te su se okrenuli Edinu Džeki. Također, Suarez ne bi mogao biti ni registrovan za prvi dio sezone Lige prvaka bez italijanskog pasoša jer su mjesta stranaca u ovom klubu već popunjena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, do nije jedini razlog što Urugvajac ovog ljeta nije stigao u Juventus. Mediji na Apeninima pišu da je i Andrea Pirlo odlučio da klub dovede Džeku, a ne Suareza.

Pirlo vjeruje da će se Džeko brzo uklopiti u igru ovog tima, te je i sam tražio iskusnog i robusnog napadača.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi