Luiz bijesan nakon meča: Kako igrati protiv ekipe koja ne želi igrati fudbal?

Defanzivac Chelseaja

Luiz bijesan nakon meča: Kako igrati protiv ekipe koja ne želi igrati fudbal?

Fudbaleri Chelseaja bili su vrlo nervozni nakon kiksa protiv Burnleyja sinoć na Stamford Bridge stadionu (2:2), a jedan od onih koji je pred kamerama rekao šta misli o igri Burnleyja je defanzivac David Luiz.

Po njegovom mišljenju gosti su u London došli igrati anti fudbal te su, kad god su imali priliku, zadržavali vrijeme.

"Ovo je bio anti fudbal. Krali su vrijeme bez prestanka, posebno kad smo mi imali loptu. Njihovi igrači bacili bi se na pod i zaustavljali igru. Igrali su s 11 igrača u šesnaestercu, teško je postići gol protiv takvih ekipa. Teško je kad igrate protiv ekipe koja ima dvije šanse, postigne dva gola i ne želi igrati fudbal", kazao je Luiz nakon meča.

Inače, nakon sinoćnjeg kiksa, Chelsea je doveo u pitanje igranje Lige prvaka naredne sezone. Plavci sada imaju 67 bodova i četvrti su na tabeli. Imaju meč više od Arsenala i Manchester Uniteda koji imaju bod, odnosno tri manje te trenutno više ništa nije u njihovim rukama. Treba reći i to da Plavci u narednom meču gostuju Manchester Unitedu.

Fizički obračun na Stamford Bridgeu, Rudiger u prvom planu

Inače, Chelsea je sinoć imao 22 šuta prema golu Burnleyja, izveo je čak 10 kornera imao 76 posto posjed lopte, ali se na kraju morao pomiriti s činjenicom da je osvojio samo bod.

Igrači Plavaca bili su nervozni zbog propuštene prilike da zacementiraju mjesto među prve četiri ekipe, a na kraju je došlo i do obračuna među igračima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prvo su na terenu Luiz i Barnes imali obračun u nadoknadi vremena, a kada se meč završio sve se nastavilo i na putu ka tunelu i čini se kako je Antonio Rudiger bio u prvom planu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije