Luiz: San mi je titula Lige prvaka, ali ne s Chelseajem

Brazilac se želi vratiti u Benficu

Luiz: San mi je titula Lige prvaka, ali ne s Chelseajem

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler David Luiz prošlog ljeta odlučio je napustiti PSG i vratiti se u redove Chelseaja.

Ovaj 29-godišnji odbrambeni fudbaler je napustio Chelsea u ljeto 2014. godine kako bi karijeru nastavio u PSG-u, ali se nakon samo dvije sezone ponovo vratio na Stamford Bridge. Luiz je s Chelseajem 2012. godine došao do titule Lige prvaka, ali je izjevio da mu je želja da ponovo osvoji ovaj trofej, ali u dresu drugog kluba.

"Moj san je da se vratim u Benficu i postanem prvak Evrope s ovim klubom. Ne znam da li će to biti kao igrač ili kao trener, ali sigurno ću se jednog dana vratiti u Benficu. To je klub u kojem je sve počelo i koji mi je najviše dao", rekao je Luiz.

David Luiz je u Benficu došao kada je imao 18 godina iz brazilske Vitorije i pokazao se kao veliko pojačanje. U svojoj dosadašnjoj karijeri osvojio je Ligu prvaka, FA Kup, Evropku ligu i dvije titule prvaka Francuske s PSG-om.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo da je Chelsea do titule u Evropskoj ligi 2014. godine došao upravo pobjedom u finalu protiv Benfice koju Luiz i nije baš proslavio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi