Potresne scene u Posušju: Begić izgubio svijest, ustao se i ponovo srušio na teren

Prebačen vozilom hitne pomoći u bolnicu

Potresne scene u Posušju: Begić izgubio svijest, ustao se i ponovo srušio na teren

E. Čaušević

Željezničar je danas u pobijedio u gostima ekipu Posušja sa 2:1 u meču osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plavi s Grbavice uspjeli su da dođu do važna tri boda na Mokrom Docu, a junak Željezničara danas je bio Dženan Haračić koji je postigao oba gola za gostujući tim u prvom poluvremenu.

Posušje je u drugom dijelu smanjilo na 2:1 preko Pavkovića u 71. minuti, te su domaći pokušali do kraja doći do boda, ali nisu uspjeli.

Nemile scene na Mokrom Docu gledali smo u sudijskoj nadoknadi kada je igrač domaćeg tima Luka Begić hitno prevezen u bolnicu.

Begić je nakon jednog prekida škaricama pokušao da uputi loptu ka golu Plavih, ali ju je promašio i nezgodno je pao.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Igrač Posušja je prilikom pada udario glavom od teren i ostalo je ležati. Izgubio je svijest, te je sudija odmah prekinuo meč i pozvao ljekarski tim.

Ljekarski timovi oba kluba su utrčali da pomognu Begiću koji se pridigao, ali nakon svega nekoliko metara ponovo je pao i bilo je jasno da se nažalost radi o nekoj težoj povredi.

Vozilo hitne pomoći je ušlo u teren i ubrzo je Begić odvezen u bolnicu gdje će napraviti detaljnje preglede kako bi se utvrdila težina povrede.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prve informacije kažu da se radi o potresu mozga, a nadamo se da igrač Posušja nije teže povrijeđen i da će se veoma brzo vratiti na teren.

Opis nije dostupan.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Hocel ostat suntav?
0 5
zgembo.popuslic
Pa i ne cudi da je potres mozga kad je teren suh i tvrd, odbija se lopta ko od beton, zamjerka domacinima sto ga nisu malo nakvasili prije utkmice, bila bi puno tecnija igra. Sve u svemu brz oporavak momku
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi