Željezničar ne može bez drame: Plavi lošim drugim poluvremenom zamalo pokvarili sve

Premijer liga BiH, 8. kolo

Željezničar ne može bez drame: Plavi lošim drugim poluvremenom zamalo pokvarili sve

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

Željezničar je u 8. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao kao gost na Mokrom Docu ekipu Posušje s 2:1.

Odličan meč odigrao je tim Edisa Mulalića, a domaće su uništili krilni napadači Santos i Amoah, koji su pravili ogromne probleme bekovima domaćeg tima. Dženan Haračić je iskoristio šanse i vodio je Plave do pobjede.

Posušje nešto aktivnije otvara meč. Oni su kontrolisali susret u uvodnim minutama, ali Željezničar iz prve šanse u 13. minuti stiže do pogotka.

Nakon jednog prekida Luka Malić šalje loptu u kazneni prostor, a Dženan Haračić je najbolji u skoku i pogađa za vodstvo Željezničara od 1:0.

Imalo je i Posušje određene pokušaje, ali Bender je bio veoma siguran na golu. Haračić je s druge strane imao dva zicera da potpuno razbije domaće u prvom poluvremenu, ali ih nije iskoristio.

Ipak, napadač Plavih u 41. minuti postiže svoj drugi gol danas. Josep Amoah prolazi po desnoj strani, ubacuje u kazneni prostor, a Haračić glavom trese mrežu domaćeg tima za prednost Željezničara od 2:0 na poluvremenu.

Oglasi

Drugo poluvrijeme donosi nešto oprezniju igru Željezničara. Nisu gosti jurišali prema naprijed, te su čekali šansu iz kontre.

Posušje je napadački bilo veoma skromno. Bender je skinuo sjajno udarac Horića, a zatim Plavi stvaraju nekoliko polušansi iz kojih nisu uspjeli ugroziti gol domaćeg tima.

Ipak, Željezničar bez drame ne može. Dozvolili su bezopasnon protivniku da se vrati u meč u 71. minuti. Milanović je centrirao nakon prekida, a Pavković zakucava loptu iza leđa Bendera za 2:1.

Nakon pogotka očekivano Posušje kreće nešto ofanzivnije prema golu Plavih, a u 77. minuti stvaraju još jednu sjajnu šansu. Milanović dobro šutira, lopta odlazi tik pored gola.

Posušje je pokušavalo nešto napraviti, ali do izjednačenja nije moglo doći. Ostalo je konačnih 2:1 i Željezničar je upisao tri boda u ovom meču.

Oglasi

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Posušje - Željezničar 1:2 (Pavković 71'/ Haračić 13', 41')

Posušje: Kukić, Brković, Milanović, Bešlić, Krišto, Hanuljak, Pavlović, Begić, Pavković, Lučić, Horić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Bender, Galić, Drina, Kosorić, Malić, Hodžić, Hajdarević, Amoah, Beća, Santos, Haračić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

veliki73
Kenane Horicu sjetim ti se mame zenicke, Željo bravooooo
18 6
velesici
Kme 10 godina bez titule kmee
8 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi