Fantastični Luka Dončić održao košarkaši čas Nijemcima u njihovoj dvorani

Majstorska partija

Fantastični Luka Dončić održao košarkaši čas Nijemcima u njihovoj dvorani

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Košarkaška reprezentacija Slovenije slavila je u 4. kolu grupe B Evropskog prvenstva protiv Njemačke sa 88:80.

Slovenci su večeras ovjerili plasman u osminu finala, te su popravili dojam nakon nedavnog poraza od reprezentacije BiH.

Predvođeni Lukom Dončićem, Slovenci su u potpunosti nadigrali domaću selekciju i potpuno zasluženo su ostvarili treću pobjedu. Prethodnoe dvije u prva dva kola upisali su nad Litvancima i Mađarima.

Slovenci su već nakon prve četvrtine vodili 21:17, a u drugoj dionici su imali i maksimalnih 14 poena prednosti.

Njemačka je uspjela da konsoliduje redove i da do odlaska na odmor smanji zaostatak na jednocifren broj - 36:44.

Njemačka je u trećoj dionici prišla na samo dva poena zaostatka, no onda je u zadnjih 10 minuta Slovenija ponovo ubacila u brzinu više i na kraju lagano došla do trijumfa.

Luka Dončić je imao meč za pamćenje sa 36 poena, 10 skokova i četiri asistencije. Goran Dragić je ubacio 16 poena, a dvocifren je još kod Slovenaca bio jedino Mike Tobey sa 10 poena.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U timu Njemačke Dennis Schroder je ubacio 19 poena, a Andreas Obst 14.

U posljednjem kolu u grupi B sutra se sastaju Francuska - Slovenija, Njemačka - Mađarska i BiH - Litvanija. Zmajevi će dakle imati direktan okršaj s Litvancima i neophodna im je pobjeda za prolaz u osminu finala.

Top Komentari

King_Kenny
...ja ne znam po kojim su kriterijima izvlacili ove grupe...kod nas u grupi 3 favorita za medalje i domacin koji isto hladno moze da se ugura u borbu s obzirom na sudjenje...pazi kod Srbije i Hrvatske grupa jbt,sve poluamaterske reprezentacije...
13 2
Eno30
Slovenija je sila sad je sve do nas pobjedimo Litvaniju idemo medzu 16 najboljih, a ako bi izgubili opet ucestovalismo na euru pobjedili evropske prvake upisali dvije pobjede u najacoj grupi. Slovenija je za mene glavni favorit za osvajanje eura i treba isteci da su i komsije Srbija jaka
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi