Zvijezda Dinama se u suzama oprostila od Maksimira
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Odlazi u Nizozemsku

Zvijezda Dinama se u suzama oprostila od Maksimira

Edmir Škorić

U 85. minuti su svi ustali na noge na Maksimiru, a nakon utakmice Dinamo - Sparta veznjak Modrih je bio u suzama.

Luka Ivanušec je večeras odigrao posljednju utakmicu za Dinamo. Zabio je gol za 3:1 protiv praške Sparte u prvoj utakmici play-offa Evropske lige, a kada je izlazio iz igre, navrle su suze.

Saigrači su ga tješili, na kraju ga nosili na rukama, a imao je i dirljiv susret sa najvatrenijim navijačima, Bad Blue Boysima.

On je četiri godine proveo u Dinamu. Odigrao je 173 utakmice, dao je 36 golova i upisao 19 asistencija. S Dinamom je četiri puta bio prvak Hrvatske, a uz to osvojio i Kup.

U narednih nekoliko dana postat će novi igrač Feyenoorda s kojim će potpisati ugovor na četiri godine.

"Prije svega želim zahvaliti navijačima, nisam očekivao da će biti ovako. Hvala BBB-ima, mislim da je ispalo jako dobro s tim golom i idemo dalje. Definitivno ću pratiti svaku utakmicu i navijati, ostat ću u kontaktu s dečkima i biti najveći navijač Dinama. Lijepe sam brojke ostvario, lijepi rezultati u Europi, mogu biti ponosan i zahvaljujem ekipi na tome. Definitivno pamtim pobjedu 3:0 protiv Tottenhama, mislim da je to najveća pobjeda u Dinamovoj pobjedi, ali bilo je tu još toga i sve ću ih pamtiti. Osjetio sam da je Feyenoord stepenica više, to je prelomilo, osjetio sam da je to prilika za mene jer se radi o klubu koji igra Ligu prvaka i mislim da je to dobra odluka za mene", rekao je Ivanušec na oproštaju.

Osim njega, Dinamo je napustio i golman Dominik Livaković, koji je odlučio potpisati za Fenerbahče i večeras ga je turski velikan predstavio prije utakmice s Twenteom.

Još ranije Dinamo je ostao bez Josipa Šutala, koji je prešao u redove Ajaxa.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

No, vratimo se još malo na Ivanušeca. Dinamo će zaraditi 8.5 miliona eura fiksno, te 1.5 miliona eura kroz bonuse, a imat će u 10 posto zarade od njegove naredne prodaje.

Iz Dinama navodno nisu htjeli prodati Ivanušeca, sve dok ne završe posao sa Stojkovićem. Zvanična potvrda transfera se još uvijek čeka, ali prema nizozemskim medijima, sve je već gotovo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi