Sergej Jakirović novi trener zagrebačkog Dinama!

Trenirao Zrinjski

Sergej Jakirović novi trener zagrebačkog Dinama! · Zvanično

Edmir Škorić

Novim trenerom zagrebačkog Dinama imenovan je Sergej Jakirović, bivši trener mostarskog Zrinjskog. 

GNK Dinamo je na službenim stranicama objavio da je Jakirović novi trener i to nedugo nakon što je objavljeno da je Igor Bišćan smijenjen.

Do smjene je došlo nakon što je Dinamo u Atini ispao od AEK-a u trećem pretkolu Lige prvaka. Iako su Modri vodili 2:0 do 90. minute, primili su dva gola i ostali bez šansi da igraju grupnu fazu Lige prvaka, a za utjehu im ostaje borba za plasman u grupe Evropske lige. U play-offu tog takmičenja igraju protiv praške Sparte.

"Gospodin Sergej Jakirović novi je glavni trener Dinama. Dosadašnji strateg Rijeke od ovog će ponedjeljka preuzeti kormilo prve maksimirske momčadi, a na klupi svojega novog kluba debitirat će u četvrtak, 25. kolovoza, protiv Sparte iz Praga u prvoj utakmici play-offa Europa lige", objavio je Dinamo.

Navodi se kako s Jakirovićem na Maksimir dolazi i novi stručni štab, a sa kojim je radio i u Rijeci.

Oglasi

Trenersku je karijeru počeo u Sesvetama, nastavio u Gorici s kojom je u sezoni 2018/’19. zauzeo peto mjesto u Prvoj HNL.

Nakon kratke epizode u Mariboru načinio je podvig s mostarskim Zrinjskim kojeg je u sezoni 2021/’22. deoveo do naslova prvaka Bosne i Hercegovine s čak 27 bodova više u odnosu na drugoplasiranu Tuzla City. Od novembra prošle godine Jakirović je bio na klupi Rijeke.

Mora se priznati da je odluka o imenovanju Jakirovića na Maksimiru došla iznenada, budući da se bivši trener Mostaraca nije spominjao u kontekstu aktuelnog hrvatskog prvaka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Što se tiče Bišććana, njemu je definitivno presudio poraz u Atini, ali i ne baš najbolji početak u HNL-u.

Ukupno je Dinamo vodio u 17 službenih utakmica uz 10 pobjeda, pet remija i dva poraza." Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Bišćanu na ostvarenim rezultatima te mu želimo puno sreće i uspjeha u budućnosti. Klub će o daljnjim potezima pravodobno obavijestiti javnost"", istakli su ranije danas iz Dinama.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1665931807
Neki dan priča da zbog ugovora sa Rijekom nije želio poziciju selektora reprezentacije BiH,
3 4
user1626406138
Kako čovjek ispali Rijeku to je za Ginisa ovim je pokazo ko je i šta je
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi