Ne, nije šala: Luka Jović trenira s bh. klubom!

Fudbaler Reala

Ne, nije šala: Luka Jović trenira s bh. klubom!

A. Čaušević

Luka Jović je rođen u Bosni i Hercegovini, ali nastupa za seniorsku reprezentaciju Srbije.

Jović prve fudbalske korake napravio u Bijeljini, mjestu gdje se i rodio, a fudbalski putevi su ga odveli prvo do Crvene zvezde, a trenutno je ugovorom vezan za slavni Real Madrid.

Ovaj 23-godišnjak svako ljeto koristi da posjeti rodni kraj. Kako se bliži početak nove sezone Jović je već punio da puni baterij.

Lokalni klub OFK Zenit se objavom na Facebooku pohvalio kako Jović trenira na terenima i s trenerima kako bi bio spreman za start novih izazova.

Bijeljinac je prošlu polusezonu proveo na posudbi u Eintrachtu iz Frankfurta, a kako stvari stoje pojavit će se na prozivci Real Madrida.

Zinedine Zidane je otišao, ali prema svemu sudeći ništa se neće promijeniti za reprezenativca Srbije ni dolaskom Carla Ancelottija.

AS prenosi da je već sigurno da će sedmorica igrača na transfer listu. Radi se o Varanu, Luki Joviću, Marcelu, Iscu, Marianu, Odriozolu i Ceballosu.

Jović je na ljeto 2019. godine plaćen čak 60 miliona eura, međutim prva sezona među Los Blancosima je bila podbačaj jer je na 32 utakmice postigao samo dva gola.

Top Komentari

Alkkk
Ovaj lik ima 23 godine!?!?!?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi