Luka Jović pokazao koji broj će nositi na dresu Fiorentine

Zvanično predstavljen u Firenci

Luka Jović pokazao koji broj će nositi na dresu Fiorentine

Endin Čaušević

Srbijanski napadač Luka Jović nedavno je stigao u Fiorentinu na posudbu iz Real Madrida.

Fiorentina je napravila fantastičan posao dovođenjem Jovića jer su s Real Madridom dogovorili posudbu na dvije sezone, a onda će imati priliku da bez ikakvog obeštećenja ponude ovom napadaču ugovor na ljeto 2024. godine.

Da stvar bude bolja za Fiorentinu italijanski klub neće morati gotovo ništa da plaća za Jovića jer će Real Madrid pokriti većinu njegove plate, te je zaista nevjerovatno na kakav dogovor su Kraljevi na kraju pristali.

Da će biti veliko pojačanje za klub iz Firence ovaj 24-godišnji momak iz Bijeljine pokazao je već u prvom nastupu za Fiorentinu jer je na pripremnoj utakmici postigao čak četiri gola.

Također, Jović je danas zvanično predstavljen na stadionu Fiorentine i potvrđeno je da će nositi dres sa brojem sedam s kojim je jutors ponosno pozirao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jović je ponikao u dresu Crvene zvezde, a u dosadašnjoj karijeri igrao je još za Apoel Limassol, Benficu, Eintracht Frankfurt i Real Madrid. U dresu reprezentacije Srbije odigrao je 26 utakmica i postigao devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti