Jedan lajk Luke Jovića otkrio kakvu netrpeljivost ima prema Carlu Ancelottiju

Nije se snašao u Real Madridu

Jedan lajk Luke Jovića otkrio kakvu netrpeljivost ima prema Carlu Ancelottiju

Endin Čaušević

Srbijanski napadač Luka Jović je na ljeto 2019. godine stigao u Real Madrid kao veliko pojačanje iz Frankfurta.

Nakon fantastične sezone koju je imao u njemačkom klubu čelnici Real Madrida odlučili su da kupe Jovića, a za njegov transfer izdvojili su čak 63 miliona eura.

Međutim, pokazalo se na kraju da dolazak Jovića i nije bio baš dobar potez Florentina Pereza. Jović nema mnogo prostora za igru u Realu pored Karima Benzeme, a minutažu većinom dobija na kapaljku.

I ove sezone Jović većinom ulazi s klupe za rezervne igrače, a konačan udarac Carlo Ancelotti zadao mu je u El Clasicu kada uopšte nije igrao iako je Benzema bio povrijeđen.

Ancelotti je umjesto klasičnog napadača poput Jovića izabrao da igra s "lažnom devetkom", a na toj poziciji bio je Luka Modrić koji se nije baš najbolje snašao.

No, čini se da je Jovićeva avantura u Realu završena i toga je i on svjestan. U centru pažnje španske Marce našao se potez Jovića na Instagramu gdje je jednim lajkom pokazao da s Ancelottijem nema najbolji odnos.

Naime, jedan od medija objavio je fotografiju Jovića, Hazarda i Balea aludirajući na to da ih Ancelotti skoro ne koristi, a srbijanski napadač im je lajkao tu objavu zbog čega se našao u centru pažnje španske javnosti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jović nije odigrao ni minute još od 12. februara, pa čak ni kada je Benzema bio povrijeđen. Prošle sedmice mu je Ancelotti dao do znanja da ne računa na njega jer ga je poveo na gostovanje u Mallorcu, a onda ga je poslao da s tribina prati utakmicu.

Reprezentativac Srbije s Kraljevima ima ugovor do ljeta 2025. godine, ali sada je već svima jasno da će na ljeto da promijeni klub.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bereta
Drtino jedna glupa nisi ti za fudbala,nego tebe treba upregnuti i u šumu balvane da izvlačiš
1 2
Pajkan
Juka Lovic
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti