Luka Jović nastavio rešetati mreže, Bayern minimalno protiv Leipziga

Bundesliga, 16. kolo

Luka Jović nastavio rešetati mreže, Bayern minimalno protiv Leipziga

Danas je odigrano pet mečeva 16. kola Bundeslige. Nešto ranije je Bayer kao gost savladao Schalke, dok je večeras najzanimljivije bilo na Opel Areni gdje su domaći Mainz i Eintracht iz Frankfurta remizirali rezultatom 2:2.

Poveo je Mainz u 10. minuti preko Quaisona, da bi Eintracht poravnao na 1:1 preko Luke Jovića u 31. minuti.

Ponovo je Quaison doveo Mainz u vodstvo u 36. minuti i to nakon sjajnog ubacivanja Boetiusa. Ipak, prije kraja prvog dijel Eintracht stiže do novog poravnanja.

Igrala se sudijska nadoknada prvog dijela kada je De Guzman ubacio iz ugla, a Jović poravnao na 2:2 i postigao svoj 12. gol u sezoni, u Bundesligi.

Drugo poluvrijeme je donijelo zanimljiv fudbal, ali golova nije bilo, pa su Mainz i Eintracht podijelili bodove.

Bayern Minhen je na svom terenu ugostio Leipzig i slavio pobjedu sa minimalnih 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Ribery u 83. minuti i to nakon što odbrana Leipziga nije uspjela izbaciti loptu iz svog kaznenog prostora.

Leipzig je u samom finišu ostao sa igračem manje pošto je Ilsanker zaradio direktan crveni karton. Ubrzo je i Bayern ostao sa desetoricom jer je Renato Sanches u 94. minuti dobio drugi žuti karton.

Večeras su viđena i dva remija rezultatom 1:1 i to između Freiburga i Hannovera, te u duelu Werdera i Hoffenheima u Bremenu. Treba dodati da je naš Ermin Bičakčić odigrao 53. minute za Hoffenheim prije nego što je zbog povrede morao napustiti teren, a zamijenio ga je Hubner.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 16. kolo:

Schalke - Bayer Leverkusen 1:2
Bayern - Leipzig 1:0
Freiburg - Hannover 1:1
Mainz - Eintracht Frankfurt 2:2
Werder - Hoffenheim 1:1

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi