Nije više ni do novca: Luka Jović je morao donijeti najtežu odluku u karijeri
Foto - EPA

Napušta Madrid

Nije više ni do novca: Luka Jović je morao donijeti najtežu odluku u karijeri

Midhat Šljivak

Srbijanski napadač Luka Jović (24) zatražio je transfer iz Real Madrida.

Jović se ni ove sezone nije naigrao u dresu kraljevskog kluba, a s obzirom na to da Kraljevi uveliko rade na dovođenju Erlinga Haalanda za Luku mjesta više neće biti.

Zbog toga je srbijanski napadač, piše list AS, zatražio transfer. Želi otići u klub u kojem će imati bitnu ulogu, a to u Realu ne može dobiti. 

Nije ovom fudbaleru više bitan ni novac. On samo želi da redovno igra, da bude bitan dio nekog tima, a vidjet ćemo hoće li mu se ta želja na kraju i ostvariti.

Tako će nakon dvije godine Jović vjerovatno napustiti Madrid. Njegovo dovođenje i transfer od 60 miliona eura označen je kao promašaj i Luka će sreću potražiti negdje drugo.

Oglasi

Srbijanski napadač je za Kraljeve odigrao ukupno 49 utakmica i postigao je svega tri pogotka. Premalo za skupo plaćenog fudbalera čija je plata na Santiago Bernabeu četiri i po miliona eura.

Real će za Jovića morati da dobije 30 miliona eura kako bi amortizovao troškove njegovog dovođenja, ali pitanje je hoće li iko htjeti da isplati toliku cifru za ovog napadača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Jovića tim iz Madrida će se riješiti još nekoliko imena. Najpoznatiji su Gareth Bale i Marcelo kojima ističe ugovor, dok klub namjerava prodati i Edena Hazarda te Mariana Diaza.

Njihovi odlasci bi im oslobodili ogromne cifre za plate i lakše bi došlo do potpisa Erlinga Haalanda i Kyliana Mbappea koje Kraljevi silno žele kupiti tokom ljeta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ne mogu vjerovat da onaj panj benzema igra a ovaj na klupi sjedi
3 9
adi4
Momka sam gledao uzivo,sto tanak igrac, a sto mu ni psiha nije bas najbolja,iskreno sam ocekivao dosta vise od njega.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi