Ancelottijev dolazak u Real za Jovića znači samo jedno

Bijeljincu je sve jasno

Ancelottijev dolazak u Real za Jovića znači samo jedno

S. Grebović

Nakon iznenadnog odlaska Zinedinea Zidanea na klupu Real Madrida je zasjeo Carlo Ancelotti.

Biće to drugi mandat za proslavljenog talijanskog stručnjaka u Madridu. 

Ancelotti je Real Madrid vodio od 2013. do 2015. godine i za taj period je sa Kraljevima osvojio Kup Kralja, Ligu prvaka, kao i UEFA Superkup. Na 119 utakmica slavio je na njih 89, dok je 16 puta bio poražen, a 14 puta je remizirao vodeći madridskog velikana.

Talijan je već počeo sa kristalisanjem igračke kazaljke za narednu sezonu. Madriđani će morati da naprave prostor u budžetu kako bi se uslišile želje Ancelottija, pa tako portal El Chigingito TV prenosi da će prvi na listi za odlazak biti igrači koji su na posudbama širom Evrope, a među njima je i Luka Jović.

Srbijanski napadač je blago rečeno podbacio u prvom mandatu u Realu, za koji je na 32 utakmice postigao svega dva pogotka.

Real sedmoricu stavio na transfer listu!

As prenosi da je već sigurno da će sedmorica igrača na transfer listu. Radi se o Varanu, Luki Joviću, Marcelu, Iscu, Marianu, Odriozolu i Ceballosu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prava enigm svakako je Jović koji je plaćen 60 milioina eura, no nije se pokazao.

Rijetko je i dobijao šansu, pa je otišao na posudbu u Frankfurt. Na kraju sezone će se vratiti u Madrid, no prema svemu sudeći zadržati veoma kratko.

Top Komentari

Siop
Navodno bi cijena ove sedmice igrača trebala biti 20.00.000 miliona eura ? Pojasni druge.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi