Real je pronašao način kako se riješiti Jovića, doplatit će i 20 miliona

Bijeljinac promašaj u Madridu

Real je pronašao način kako se riješiti Jovića, doplatit će i 20 miliona

A. Čaušević

Angažovanje Luke Jovića je svakako među najlošijim transferima u historiji Reala posebice ako se u obzir uzme činjenica da je plaćen 63 miliona eura.

Jović je prije dvije godine igrao spektakularan fudbal u Eintracht Frankfurtu, ali dolazak u Real se pokazao kao prekrupan zalogaj. Zinedine Zidane mu je priliku za igru davao na kašičicu i praktično ga tako otpisao.

Nakon godinu i pol perioda za zaborav Jović se zimus vratio u Eintrach na posudbu i za sada mu ne ide uopšte loše jer je zabio četiri gola u Bundesligi.

U timu iz Frankfurta koji je na korak od plasmana u Ligu prvaka igra čovjek koji je zapao za oko popularnim Kraljevima. Riječ je o Andreu Silvi.

Portugalac je briljantan ove sezone, već je na učinku od 26 golova i devet asistencija zato i ne čudi što je skrenuo pažnju najvećih klubova, uključujući Real.

U Realu su skovali plan kako Silvu dovesti u svoje redove. Jovića bi trajno proslijedili njemačkom klubu te doplatili još 20 miliona eura.

Oglasi

"Vrijedim 36 miliona? Mislim da je to malo. Koštam mnogo više. Ovo sada je najbolji Andre Silva ikada", prije nekoliko sedmica je kazao Silva.

Kako igra i kakve igre pruža njegova izjava nije daleko od istine. U Njemačkoj je pokazao da je njegov period u Milanu bio samo loš period koji je iza njega.

Inače, Silva koji ima 25 godina bi bio odlično rješenja kao zamjena za Karima Benzemu koji, iako sjajan i ove sezone, sigurno približava svoju karijeru kraju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Portugalcu eventualni dolazak u Španiju ne bi bila strana pojava obzirom da je prije dvije godine igrao u La Ligi kao posuđen igrač Milana. Tada je na 40 utakmica zabio 11 golova.

On je prošao omladinsku selekciju Porta, a Rossoneri su ga na ljeto 2018. godine platili krupnih 38 miliona eura, međutim na San Siru se uopšte nije snašao. Spas je pronašao u Eintrachtu gdje zaista pruža odlične partije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi