Luka Juričić na pragu transfera karijere!

Dolazi bliže domovini?

Luka Juričić na pragu transfera karijere!

E. Ganibegović

Bh. napadač Luka Juričić bi nakon sjajne sezone u Pyuniku mogao napraviti transfer karijere. Prenijeli su to i armenski i rumunski mediji.

Nakon učinka od 22 gola i dvije asistencije na 41 utakmici za Pyunik minule sezone Luka Juričić bi mogao napraviti transfer karijere.

Kako armenski i rumunski mediji prenose, bh. napadač mogao bi pojačati rumunski Cluj.

Bio bi to definitivno novi korak naprijed u karijeri našeg napadača koji je put Armenije otišao iz Gimpa (Južna Koreja) 2022. godine.

Ranije je nosio dresove Željezničara, Šibenika, Neretvanca, Neretve, te Širokog Brijega i Zrinjskg u juniorskim selekcijama. 

Zanimljivo, 22 gola koja je dao za Pyunik su polovica golova u njegovoj karijeri. Dodao je 10 za Šibenik i 12 za Željezničar. 

Ako dođe u Cluj, igrat će Konferencijsku ligu od drugog pretkola gdje rumunski tim igra protiv turskog Adana Demirspora.

Podsjetimo, do prošle godine je prije prelaska u APOEL s dosta usojeha dres Cluja nosio Mateo Sušić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi