Luka Juričić se vratio u staro jato
Juričić iz perioda dok je nosio dres FK Željezničar

Zanimljiv potez napadača

Luka Juričić se vratio u staro jato

Samir Mlaćo

Nekadašnji napadač, Zrinjskog, Širokog Brijega i Željezničara Luka Juričić nije se dugo zadržao u rumunskom Cluju. Juričić je u osmom mjesecu prošle godine potpisao ugovor sa rumunskim klubom, no sada već ima novi klub.

Zapravo, Juričić će na posudbu u Pyunik iz Armenije, klub iz kojeg je i došao u Rumuniju.

Sve je već dogovoreno i Juričić se priključio Pyuniku na pripremama u Antaliji.

Igrao je Juričić sjajno u klubu iz Armenije te su svi procijenili da bi najbolji potez bio da ga sada vrate i to je na kraju dogovoreno.

Tako ćemo ga gledati u Pyuniku narednih pola godine, a da li će se onda vratiti u Cluj ostaje da se vidi.

👍🏻 Լայք, եթե ավելի շատ ֆոտոներ ես ուզում տեսնել Լուկայից

Posted by FC Pyunik on Friday, January 19, 2024
Oglasi

Juričić je za Cluj upisao 17 nastupa te postigao dva pogotka, a očigledno je da se očekivalo mnogo više.

Podsjetimo, Juričić je u prošloj sezoni bio najbolji strijelac armenskog prvenstva sa 17 pogodaka, a sezonu je završio sa 22 pogotka na svom kontu s obzirom da je dva postigao u Kupu Armenije te tri u evropskim takmičenjima.

Pyunik je trenutno na liderskoj poziciji u svom prvenstvu i ima učinak od 14 pobjeda i šest remija, te ne zna za poraz nakon 20 kola.

Drugoplasiranoj ekipi Noah bježi šest bodova i jasno je da će sve učiniti da se domognu titule prvaka, a očekuju da doprinos dadne i bh. napadač.

Podsjetimo, Juričić je karijeru počeo u Širokom Brijegu, a osim za Pyunik i Željezničar nastupao je i za Šibenik, Neretvanac, Neretvu i Gimpo iz Južne Koreje.

Treba istaći da je Jurčić svojevremeno bio i omladinski reprezentativac naše zemlje.

Top Komentari

user1574859714
Vec sam pomislio Zeljo ga doveo uhh
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti