Luka Juričić u Cluju!
Juričić sa svojim agenton Lukom Miletićem nakon potpisa ugovora

Potpisao trogodišnji ugovor

Luka Juričić u Cluju! · Zvanično

Adnan Beganović

Luka Juričić, najbolji strijelac armenskog prvenstva u prošloj sezoni, u ovoj će nastupati za rumunski Cluj. Juričić je sa ovim klubom potpisao trogodišnji ugovor, a Pyunik je na ime obeštećenja inkasirao 300.000 eura.

Nekadašnji napadač Željezničara, Luka Juričić, novi je fudbaler rumunskog Cluja.

U posljednjih mjesec dana mnogo se špekulisalo o Juričićevom odlasku iz Pyunika u Cluj, a nakon mnogo pregovora klubovi su postigli dogovor.

Nezvanično, rumunski klub će na račun Pyunika uplatiti 300.000 eura s tim da će armenski klub imati i određeni procenat od narednog transfera, a Juričić je stavio potpis na trogodišnji ugovor.

Transfer je potvrdio i Cluj, koji je na svojim službenim stranicama poželio dobrodošlicu nekadašnjem napadaču Željezničara i Širokog Brijega.

Podsjetimo, Juričić je u prošloj sezoni bio najbolji strijelac armenskog prvenstva sa 17 pogodaka, a sezonu je završio sa 22 pogotka na svom kontu s obzirom da je dva postigao u Kupu Armenije te tri u evropskim takmičenjima.

I ovu sezonu Juričić je započeo onako kako je završio prošlu, odnosno u pet odigranih susreta za Pyunik postigao je tri pogotka i u redovima Cluja s potpunim pravom očekuju od bosanskohercegovačkog napadača da bude ključna karika u borbi za sami vrh tabele.

Podsjetimo, Juričić je karijeru počeo u Širokom Brijegu, a osim za Pyunik i Željezničar nastupao je i za Šibenik, Neretvanac, Neretvu i Gimpo iz Južne Koreje.

Top Komentari

user1613662710
Predobar igrac steta pa nije ostao sa Santosom i Amoahom u Zelji,to je vrsta napadaca koji bi nma najbolje dosao
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi