Gdje je stao u Armeniji, nastavio u Rumuniji: Juričić u debiju "zabio" za Cluj

Luka je pokazao da će biti pojačanje

Gdje je stao u Armeniji, nastavio u Rumuniji: Juričić u debiju "zabio" za Cluj

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački napadač Luka Juričić je u svom prvom nastupu za Cluj postigao pogodak. Zapravo, tamo gdje je stao u Armeniji, Luka je nastavio u Rumuniji.

U jednom od derbija 8. kola Prve rumunske lige Cluj je sa ubjedljivih 4:1 na gostovanju savladao Voluntari, a da će biti veliko pojačanje za Cluj u svom prvom nastupu je pokazao nekadašnji fudbaler Željezničara Luka Juričić.

Prije nekih desetak dana Juričić je iz Pyunika stigao u Cluj, a u svom prvom nastupu za rumunsku skipu se upisao u listu strijelaca.

Domaći su bolje otvorili susret i do prednosti su stigli u 27. minuti. Pogodak za vodstvo Voluntarija je postigao Dumiter.

No, u samom finišu prvog dijela gosti su uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Prvo je Otele nakon asistencije Otelea pogodio za 1:1, da bi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Muhar se upisao i u listu strijelaca.

Svojim drugugim pogotkom Muhar je udvostručio prednost gostiju, da bi u sudijskoj nadoknadi nakon centaršuta Betancora sjajno reagovao Juričić i glavom pospremio loptu u mrežu domaćina za konačnih 1:4.

Cluj je trenutno na drugom mjestu tabele sa 16 osvojenih bodova iz sedam utakmica, FCSB na prvom mjestu ima dva boda više, dok je Rapid iz Bukurešta trećeplasirani sa 14 bodova. Voluntari je na 6. mjestu sa 10 bodova.

Juričić, koji je u prošloj sezoni bio najbolji strijelac prvenstva Armenije, sa svojim Clujom će u narednom kolu igrati protiv Sepsija, dok Voluntari gostuje kod Hermannstadta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi