Luka Menalo: Idem ranije u Zagreb, kod Prosinečkog ništa nema nejasno

Dragulj bh. nogometa za SportSport.ba

Luka Menalo: Idem ranije u Zagreb, kod Prosinečkog ništa nema nejasno · Intervju

Neka u karijeri bude upola uspješan koliko je učtiv, ljubazan, odgojen, susretljiv i blag, bit će dovoljno. Novi igrač zagrebačkog Dinama i budući A reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Menalo, nakon sjajne sezone u Širokom i odličnih partija u mladoj selekciji BiH, će sada sa hrvatskim prvakom pokušati napraviti evropski iskorak.

Dragulj bh. fudbala boravio je u Sarajevu u svojstvu ambasadora 6. memorijalnog turnira "Josip Katalinski Škija" kojeg organizuje škola fudbala Omladinac sa Stupa.

Na konferenciji upriličenoj u hotelu Delminijum Menalo je kazao da mu je izuzetna čast biti ambasadorom turnira koji se igra u čast takve ljudske i fudbalske veličine kakva je bo Škija te da se nada da će mnogi od igrača što budu nastupili na turniru 9. i 10. juna jednom također sjediti na istom mjestu kao ambasadori i perspektivni igrači.

Zbog potresa mozga nisi igrao u većem dijelu prethodne polusezone u kojoj je tvoj sada već bivši klub Široki izborio nastup u Evropskoj ligi. Koliko si zadovoljan?

"Sezona nije bila loša, kada sve sagledamo. Mogli smo ostvariti možda i bolji rezultat na kraju, ali izborio je klub učešće u evropskom natjecanju pa može s te strane biti zadovoljan. Bilo je dobrih partija i manje dobrih, u nekima nismo imali ni sreće... Što se moje igre tiče, zadovoljan sam, zaslužio sam poziv u mladu i A reprezentaciju. Jedino što me ta povreda malo odvojila od terena...", priča Menalo za SportSport.ba.

Nakon fantastičnih partija pod palicom odličnog osvježenja na klupi U21 Vinka Marinovića, Menalo se našao i na spisku selektora A reprezentacije Roberta Prosinečkog za januarske utakmice u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Bila mi je velika čast što sam dobio poziv i što sam učestvovao na toj turneji. Iako s igračima iz domaćeg prvenstva, mislim da smo dobro odigrali dvije utakmice. Selektor me javno pohvalio i lijepo se čovjek tada osjeća. Ja se nadam da ću poslije ove povrede ponovo zaslužiti poziv selektora i da ću biti član A reprezentacije jer mi je to ambicija."

Šta ga je najviše impresioniralo kod Prosinečkog?

"Pa čovjek samom svojom pojavom izaziva poštovanje, harizmatičan je. Čovjek je igrao u Barceloni i Realu, a Ligu šampiona nije osvojio ni sa jednim tim timom. To kada ima čovjek u glavi mora osjećati poštovanje. Njegovi treninzi su izrazito zanimljivi. Imao sam jednog trenera koji je preferirao stil Roberta Prosinečkog i meni apsolutno odgovara kako novi selektor poima nogomet, znam šta hoće", priča Luka i dodaje:

"Za razliku od nekih drugih trenera vrlo je prijatan čovjek koji želi s igračima živu komunikaciju. Imao sam priliku razgovarati jedan na jedan sa njim, želi da s igračima ima dobar odnos, a što se taktike tiče ništa vam neće ostati nejasno. Prosinečki je decidan u svojim zahtjevima i objasni vam sve šta od vas traži u svakom trenutku. Nikada ništa ne ostaje nejasno, a svaki igrač voli kada tačno zna šta treba da radi."

Za skoro tri sedmice počinju pripreme Dinama, 18. juna. Kako se Luka osjeća pred dolazak u novu sredinu?

"Pa upravo što je nova sredina otići ću ranije u Zagreb tako da neću imati puni odmor", našalio se i nastavio:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Potrebno je sigurno neko vrijeme da se uklopim, da se naviknem. Idem ranije da bih sve mogao riješiti do početka priprema, smještaj i ostalo. Želim potpuno spreman dočekati pripreme, a nadam se da će mi u aklimatizaciji pomoći kolonija naših igrača. Pored Gojaka, Hodžića i hajrovića sada je tu i Dilaver. Dobro je kad ima naših ljudi."

Poželimo mu svu sreću i da u karijeri dosegne najviše vrhove. Pa da i Čapljina i BiH nekada dobiju svoga svoga Luku na evropskom tronu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi